De managementstijl van Jeroen: niet harder, maar slimmer werken

10 min leestijd

Voortdurend op zoek naar nieuwe uitdagingen – een rode draad door het cv van Jeroen Joordens, Managing Director bij DieVision Holding B.V. Al tijdens zijn studie bleek de ambitie van Jeroen te liggen bij het managementvak. In zijn eerste baan stuurde hij op 32-jarige leeftijd een team van ca. 85fte aan. In dit blog praten we met Jeroen over zijn managementstijl en de rol die SMS Intermediair in zijn carrière heeft gespeeld.

Jeroen studeerde in 1995 af aan de Technische Universiteit Eindhoven in de richting Werktuigbouwkunde, Bedrijfs- en Productietechnologie en Automatiseringen (WPA) in de richting Universele Productiemiddelen. Kort daarna kwam daar ook een opleiding ‘Management voor Jonge Ingenieurs’ aan de TSM Business School bij. In 2017 kwamen Jeroen en SMS Intermediair met elkaar in contact voor een nieuwe uitdaging: Managing Director bij DieVision Holding B.V., professionele fabrikant van stansgereedschappen en onderdeel van Groupe Vacher.

Jeroen, waar kwam op zo’n jonge leeftijd de drive voor het management vak vandaan?

Eigenlijk ben ik vooral een techneut die met name geïnteresseerd is in waarom dingen zo zijn zoals ze zijn, en hoe dat dan te verbeteren is. Niet om het per se te veranderen, maar om het makkelijker te maken. Een techneut is in mijn ogen van nature lui en dat is geen slechte eigenschap. Het zorgt er namelijk voor dat je continue kijkt naar hoe zaken en processen beter, sneller of makkelijker kunnen gaan. Niet harder werken maar slimmer.

Om die slag te maken heb je vooral mensen nodig. En vanuit die behoefte, enerzijds het verbeteren van processen en anderzijds het bij elkaar brengen van de mensen die dit kunnen realiseren, zal mijn interesse voor het management vak ontstaan zijn. Ik heb graag de touwtjes in handen, maar besef me ook dat ik niet alle wijsheid in pacht heb. Met elkaar heb je dat wel. Iets zelf doen is soms sneller, maar iets samen doen brengt je verder.

Hoe ben je zo snel in een management positie geraakt?

Ik ben begonnen als productie-ontwikkelaar en project engineer voor het optimaliseren van productieprocessen. Op de werkvloer tussen de productie mensen hield ik me bezig met het oplossen van storingen en zorgde ik ervoor dat problemen ook structureel opgelost werden. Als je medewerkers op die manier ondersteunt en helpt in hun processen, word je bijna als vanzelf op een dergelijke positie gezet. Je gaat het regelen voor anderen en met de juiste ideeën die je samen ontwikkelt word je een leider. Die rol moet je dan wel willen pakken en ik zag dat wel zitten.

Ik heb graag de touwtjes in handen, maar besef me ook dat ik niet alle wijsheid in pacht heb. Met elkaar heb je dat wel. Iets zelf doen is soms sneller, maar iets samen doen brengt je verder.

Jeroen Joordens

Managing Director bij DieVision Holding B.V.

Wat kenmerkt jouw leiderschapsstijl?

Ondersteunend, participerend en veeleisend. We doen het samen, fouten maken is een must om verder te komen. Ik vind het belangrijk hierin niet naar een ander te wijzen, maar vooral zelf te kijken wat je beter had kunnen doen om meer voor elkaar te krijgen. Voor mij zijn kennis delen en elkaar helpen hierin essentieel, niet alleen intern. Want uiteindelijk telt wel het resultaat dat je behaalt. Soms vergeet ik die successen dan te vieren met elkaar, omdat ik al weer verder ben naar een volgend iets. Dat kan voor mijn omgeving wel eens vermoeiend zijn denk ik!

Aan wie spiegel jij jezelf als manager?

Ik heb nooit echt de neiging om me ergens aan te spiegelen, te vergelijken of als voorbeeld te volgen. Ik ben wel heel erg onder de indruk van Elon Musk. Veel mensen hebben een mening over hem, maar wat hij met een berg aan energie en doorzettingsvermogen voor elkaar gekregen heeft is ontzagwekkend. Van PayPal, Tesla tot Space-X: ongekend. Ik ben een petrol-head: ik heb meer benzine dan bloed in mijn aderen. Maar na het lezen van zijn boek onder andere, was ik overtuigd van de elektrische auto en ben ik zelf een Tesla gaan rijden.

Welke rol speelt jouw technische achtergrond nog in je dagelijkse werkzaamheden?

Mijn achtergrond speelt nog dagelijks een rol in mijn werk. Ik ben graag bezig met de details van de techniek. Ik vind het werken in een relatief klein bedrijf, waar ook echt iets gemaakt wordt, extra leuk omdat je met veel zaken op elk niveau bezig bent. Daarnaast is het fijn dat je gewapend bent met technische kennis. Echte kennis is te halen op de werkvloer, maar zonder technische bagage kunnen ze je ook alles wijs maken.

Welke uitdaging pak je nu bij DieVision aan?

Gereedschappen voor de verpakkingsindustrie was een nieuwe wereld voor me. Stansvormen maken is niet alleen specialistisch, klant specifiek en technisch hoogstaand maar ook nog steeds een ambacht. Arbeid is een belangrijk deel van de kostprijs en klanten worden ontzettend in de watten gelegd zonder dat ze het zelf beseffen. En dat terwijl de marges heel dun zijn. Dat spanningsveld is moeilijk maar interessant. Wat kun je je klanten extra blijven bieden door geoptimaliseerd te produceren, te innoveren en te ontwikkelen? En hoe krijg je ze zover dat ze beseffen dat er een eerlijke waarde hoort bij het product dat je levert, omdat het product een cruciale rol speelt in hun proces? Dit zijn vraagstukken die ik in mijn huidige rol probeer op te lossen.

Welke rol heeft SMS Intermediair gespeeld in deze nieuwe carrière stap?

De naam zegt het al, SMS was mijn intermediair in aanvang om deze stap te maken. Zij zijn in staat mensen met elkaar in contact te brengen als het duidelijk is dat ze iets voor elkaar kunnen betekenen en er voor beide partijen toegevoegde waarde is. Die match vinden is vaak erg lastig. Je moet de kunde hebben om door mensen en organisaties heen te kijken en ik denk dat SMS Intermediair daar zeker een zeer goede kijk op heeft.

Meer weten over de dienstverlening van SMS Intermediair?

SMS Intermediair is al ruim 30 jaar recruitment specialist voor vaste, tijdelijke en freelance banen in Marketing, Communicatie, Design, Sales, Packaging en Print. Vanuit onze kantoren in Amsterdam en Eindhoven werken we landelijk voor een zeer breed pakket aan opdrachtgevers zoals HH Global, Van Genegten, Autajon, Aprisys, Miller Graphics en FujiSeal. Partners waar we vaak al jaren hét aanspreekpunt zijn voor recruitmentvraagstukken.

Met onze jarenlange ervaring hebben we de kennis én het netwerk in huis. Ben je ook op zoek naar vast tijdelijk of freelance personeel? Neem dan zeker contact met ons op. We helpen je graag.

    https://www.sms-intermediair.nl/blog/managementstijl-jeroen-joordens/            
Recente artikelen
Vacatures
Amsterdam | Eindhoven
Burgemeester Haspelslaan 67
1181 NB Amstelveen
T: (020) 404 35 00
F: (020) 404 35 01
E: amsterdam@sms-intermediair.nl
Geldropseweg 20
5611 SH Eindhoven
T: (040) 211 40 75
F: (040) 211 40 97
E: eindhoven@sms-intermediair.nl