Zonder moeite werken? Doe het Effortless

5 min leestijd

Communicatie is zo een vak waar het eigenlijk nooit goed genoeg is. Of het nu om een plan, design of stukje tekst gaat, je kan er altijd aan blijven schaven. Hoe tem je nou dat perfectionisme? Met het principes uit het boek Effortless. In 6 uur lees je verschillende perspectieven over hoe dit toe te passen.

En wil je nu aan de slag, dan kan dat met één simpele vraag:

 

Hoe kan het simpeler?

Stel die vraag zodra je vastzit. Dat moment dat je denkt: hoe ga ik dit ooit afkrijgen?! Of: hoe krijg ik dit ooit gemaakt? Je weet wel, dat gevoel van lichte of oprechte wanhoop. Vaak is je fantasie dan tot grote hoogtes gegaan, kortom je werkt aan een utopische uitkomst. En nog erger: je denkt dat je klant / opdrachtgever alleen akkoord gaat met het utopie. In de praktijk blijkt vaak veel minder nodig als je de ene vraag stelt: kan ik het resultaat dat ik voor ogen heb, simpeler bereiken? Probeer het een paar keer en je wil niet meer anders. Pinky Promise.

Eat the frog met Pomodoro on the side

Heb je ook vaak van die klussen waar je de hele dag tegenaan hikt? Je weet dat ze pijn gaan doen, en daarom stel je ze het liefst uit. Wist je dat dat twee keer energie kost? Het Eat the frog principe zegt daarom dat het slim is om eerst te beginnen met wat je vies vindt.

 

Door de pijn te pakken, zit je daarna met een tevreden gevoel van: Soow, dat heb ik gehad. Tijd voor de leuke dingen. Wat zorgt dat je met meer focus en aandacht de rest van je werk kan doen. Oké. Nu je deze kikker op hebt hebben we meteen een lekker bijgerecht: de Pomodoro techniek.

Deze techniek, die klinkt als een Italiaanse pasta, kan je daarna taken inplannen die allemaal 25 minuten kosten. Meestal doe je dat in blokken van 2 uur, en het idee is dat je tussendoor steeds 5 minuten pauze pakt, en tijdens de taak niet stopt met de Pomodoro. Daarna pak je een langere pauze. In het begin zul je zien dat de taken die je kiest te groot zijn. Geen zorgen, die frustratie hoort bij het leerproces.

 

Door het elke dag te doen ontdek je binnen 3 weken wat je qua workload aankan. Vanaf dat moment gaat het je zeker helpen met je energie en met de beloftes die je naar je omgeving doet. Vaarwel druk, en hallo heerlijke werkdag.

 

Meer over de Pomodoro techniek vind je hier: https://timemanagement.nl/pomodoro-techniek/

 

    https://www.sms-intermediair.nl/blog/zonder-moeite-werken-doe-het-effortless/            
Recente artikelen
Vacatures
Amsterdam | Eindhoven
Burgemeester Haspelslaan 67
1181 NB Amstelveen
T: (020) 404 35 00
F: (020) 404 35 01
E: amsterdam@sms-intermediair.nl
Geldropseweg 20
5611 SH Eindhoven
T: (040) 211 40 75
F: (040) 211 40 97
E: eindhoven@sms-intermediair.nl