Terug naar blog
5 min leestijd

Multitasker of kampioen overzicht verliezen?

“Ik ben een echte multitasker”, iets dat onze recruiters enorm veel zien verschijnen op cv’s. Een competentie die ook weer op een aantal manieren te interpreteren is naar gelang de baan waar je op solliciteert. En daarom is ‘multitasken’ de volgende in rij in onze serie blogs over competenties op je cv.

Alle ballen in de lucht

Als je het hebt over de vaardigheid ‘multitasken’ dan heb je het spreekwoordelijk over het in de lucht houden van meerdere ballen tegelijk zonder dat één van die ballen valt of weg stuitert. Kortom je doet alles tegelijk: telefoneren, appen, mails beantwoorden, iets opzoeken of ondertekenen. Een talent dat niet voor iedereen is weggelegd.

Kampioen overzicht verliezen

Als je met veel dingen tegelijk bezig bent kun je je afvragen waar je focus op dat moment ligt – en of er überhaupt wel focus op je werk is. Tijdens een sollicitatiegesprek moet je je op vragen hierover voorbereiden – want een goede recruiter stelt ze – gegarandeerd. Een multitasker kan namelijk soms heel chaotisch zijn, terwijl hij of zij denk juist enorm productief te zijn. Het is immers een illusie dat jij een fatsoenlijk telefoongesprek kunt voeren en inhoudelijk op een e-mail kunt reageren – tegelijkertijd en met dezelfde aandacht.

Een echte multitasker weet taken te combineren die niet met elkaar in conflict raken in jouw brein zoals wandelend een meeting beleggen of telefoneren en een kop koffie halen.

De aan en uit knop

Een ander negatief aspect van de eigenschap ‘multitasken’ is dat deze competentie zo veel op cv’s wordt genoemd dat het woord ‘multitasken’ op een cv eigenlijk geen betekenis meer heeft. Ben je trots op deze eigenschap en zie je toegevoegde waarde in het noemen van deze eigenschap bij een sollicitatie op een vacature? Geef de eigenschap dan op een originele manier betekenis op je cv. “Multitasker met aan en uit knop” bijvoorbeeld. Hierin geef je al aan dat je heel goed snapt dat je niet 24/7 kunt multitasken en dat je ook weet wanneer je iets je volledige aandacht moet geven.

Een nieuwe baan voor jou, de multitasker?

Multitasken is dus een prima positieve eigenschap om op je cv te noemen, tenminste als je de term an sich niet gebruikt. Is dit één van jouw sterkste punten en ben jij als multitask-talent op zoek naar een nieuwe uitdaging? Kijk dan eens snel tussen onze vacatures naar functies als Projectmanager of Trafficmanager. Dit zijn bij uitstek de banen waar je veel moet kunnen schakelen: ideaal dus!

Zit de uitdaging die je zoekt er momenteel niet bij? Schrijf je dan vrijblijvend in.

Recente artikelen

Meer in ons blog
10 min leestijd

Oude bekenden: Patrick Dusée

Benieuwd naar de ervaringen van Patrick Dusée nadat hij via SMS Intermediair een baan in de grafimedia vond? Lees dan snel zijn verhaal in ons blog.

Verder lezen

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

(Je kunt nieuwsbriefvoorkeuren altijd wijzigen of jezelf uitschrijven)