Chat GPT: Ben jij er al mee begonnen?

5 min leestijd

Overal lees je er wel iets over: Chat GPT. We konden dan ook niet achterblijven. Dus hebben we Chat GPT gevraagd een blog over zichzelf te schrijven. “Hoe kun je Chat GPT in recruitment gebruiken” en “Hoe kun je Chat GPT in marketing gebruiken?”. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder!

Prototype Chat GPT is sinds november vorig jaar in de lucht en werd ontwikkeld door de organisatie OpenAI (en ook hier is Elon Musk bij betrokken). De robot is echt een spectaculair stukje Articifial Intelligence getraind op het genereren van een hele natuurlijke manier van praten. De tool is volledig ontworpen voor conversaties en begrijpt de natuurlijke taal en zinsbouw. Het is net alsof er een mens aan de andere kant van de lijn met je aan het communiceren is.

ChatGPT een geavanceerde chatbot die gebruik maakt van Natural Language Processing (NLP) en deep learning om mensachtige gesprekken met klanten te voeren. Dit betekent dat ChatGPT niet alleen eenvoudige vragen kan beantwoorden, maar ook complexe vragen kan begrijpen en beantwoorden, en zelfs kan leren van eerdere interacties.

Chat GPT

Een belangrijk verschil tussen ChatGPT en Google is het vermogen van ChatGPT om context te begrijpen. Dit betekent dat ChatGPT kan begrijpen wat een gebruiker bedoelt, zelfs als de vraag niet helemaal duidelijk is. Bijvoorbeeld: als een gebruiker vraagt “Waar is het?” zonder verdere context, kan ChatGPT vragen om verduidelijking of kan het contextuele informatie gebruiken om een antwoord te geven.

P.S. Deze alinea is volledig door Chat GTP geschreven.

Hoe maak je gebruik van chat GTP?

Maak een account aan op Open AI. Doorloop alle stappen en je bent klaar om te starten met Chat GTP. Krijg je de melding ‘ChatGPT is at capacity right now’? Probeer het dan later nog eens.

U vraagt, wij draaien – alleen dan in het kwadraat

Waanzinnig! Dat was de eerste gedachte toen we de tool bezig zagen. U vraagt, wij draaien in het kwadraat. Je typt een vraag en binnen no time verschijnt er al een stuk tekst in je scherm. De toepassingen zijn dan ook heel divers: in customer service als 24/7 beschikbare chatbot, in contentmarketing voor het genereren van blog en in recruitment zelfs als interview-assistent door vragen ze verzinnen op basis van de ervaring, kwalificaties en vaardigheden. En dat was echt nog maar het topje van de ijsberg.

De menselijke saus

Super makkelijk in gebruik. En dan hebben we slechts nog maar een paar queries gedaan. Als je kijkt naar content marketing, waarvoor wij een paar experimenten met de tool hebben gedaan, dan neemt Chat GTP een hoop research uit handen door je direct een vrij compleet plaatje over een onderwerp te geven. Je mist echter wel ‘de menselijke saus’. En dat kun je natuurlijk ook niet verwachten. Maar als je je bedenkt dat Chat GTP nog in prototype-fase is, dan vragen we ons af waar het naartoe gaat. Wat ons betreft is ‘the sky the limit’. Maar moeten we dit wel willen?

Deel jouw mening via onze poll!

    https://www.sms-intermediair.nl/blog/chat-gpt-ben-jij-er-al-mee-begonnen/            
Recente artikelen
Vacatures
Amsterdam | Eindhoven
Burgemeester Haspelslaan 67
1181 NB Amstelveen
T: (020) 404 35 00
F: (020) 404 35 01
E: amsterdam@sms-intermediair.nl
Geldropseweg 20
5611 SH Eindhoven
T: (040) 211 40 75
F: (040) 211 40 97
E: eindhoven@sms-intermediair.nl