Noortje Hermes – Consultant

Noortje Hermes – Consultant

sportief / levensgenieter / avontuurlijk / Netflixer

 

Wat is jouw specialisme binnen SMS Intermediair?

Mijn specialisme is het vinden van enthousiaste en ervaren communicatieadviseurs en -specialisten voor gemeenten en overheden. Deze, vaak zeer specifieke, vacatures zijn een mooie uitdaging waarbij ik vaak kandidaten spreek met een interessante achtergrond. Daarnaast zet ik mijn eigen ervaring met marketing en communicatie bij grote bedrijven en reclamebureau’s in om goede matches te vinden voor onze meer commerciële klanten.

Hoe ben je bij SMS Intermediair terecht gekomen?

Na 10 jaar gewerkt te hebben als marketeer en projectmanager op marketing afdelingen en aan bureauzijde vond ik dat het tijd werd voor iets anders. En wat is er leuker dan mensen te helpen een nieuwe baan te vinden en de klant blij te maken met een enthousiaste, nieuwe werknemer? Mijn eerste baan heb ik te danken aan SMS Intermediair. Ik werd na mijn afstuderen gelijk goed bemiddeld en zo is mijn loopbaan begonnen. dus wat is er dan mooier dan nu voor het bedrijf te werken dat mij ooit mijn eerste baan bezorgde?

Wat vind jij belangrijk als recruiter?

Aandacht geven, kritisch zijn en meedenken. Dat zijn de pijlers waar ik me vooral aan wil meten. Aandacht geven aan zowel de wensen en belangen van een klant, maar ook aan die van een kandidaat. Kritische vragen stellen om tot de kern van een vacature te komen, maar ook tot de ambities van een kandidaat. Wat vindt de kandidaat nou echt belangrijk in een baan? En wat is de aanleiding van de vacature? Daarnaast denk ik graag mee over nieuwe of andere mogelijkheden, vacatureomschrijvingen, loopbaan mogelijkheden, opleidingen, cv’s etc. Ons beroep is niet alleen commercieel, maar boven alles vooral sociaal.

Wat zou jij binnen ons vakgebied willen veranderen?

Bij sommigen heeft ons beroep een slechte naam. We worden cv schuivers genoemd en men denkt nog weleens dat we alleen maar uit zijn op zoveel mogelijk marge en succes. En hoewel er misschien partijen zijn die deze ‘slechte naam’ onderschrijven, zijn in mijn ogen de meeste recruiters/consultants er op uit om klanten en kandidaten op een juiste wijze langdurig aan elkaar te verbinden. Alleen op deze manier krijgen we voldoening uit ons werk en kijken we terug op een succesvolle bemiddeling. Bij SMS Intermediair werken we bijvoorbeeld ook niet met een bonusstructuur, dit zorgt ervoor dat wij elkaar onderling goed helpen en blij zijn als iemand een plaatsing heeft bewerkstelligd die voor alle partijen bevredigend is.

Vanwaar de … hockeystick?

Vanaf mijn achtste speelde ik fanatiek en met veel plezier hockey. Zowel bij de club als bij selectieteams en natuurlijk jaarlijks een hockeytoernooi waar gezelligheid altijd de boventoon voert. Helaas kan ik door een knieblessure niet meer zelf hockeyen, maar ben ik geswitcht naar trainen en coachen om betrokken te blijven bij de sport en mijn team.

Vacatures
Amsterdam | Eindhoven
Burgemeester Haspelslaan 67
1181 NB Amstelveen
T: (020) 404 35 00
F: (020) 404 35 01
E: amsterdam@sms-intermediair.nl
Geldropseweg 20
5611 SH Eindhoven
T: (040) 211 40 75
F: (040) 211 40 97
E: eindhoven@sms-intermediair.nl