Loes Benning – Consultant

Loes Benning – Consultant

optimist – gezelligheidsdier – foodlover

 

Wat is jouw specialisme binnen SMS Intermediair?

Mijn specialisme binnen SMS Intermediair ligt bij de marketing en communicatie: functies van projectmanager tot online marketeer. Daarnaast werk ik veel voor onze opdrachtgever Mars binnen de vakgebieden food packaging of food technology. Het leuke van deze functies en de bijkomende gesprekken is dat je telkens weer nieuwe dingen leert over het vakgebied. Geen gesprek is hetzelfde! Tijdens de gesprekken probeer ik verder te kijken dan alleen een cv. Welke weg heb jij genomen om te komen waar je nu staat? Misschien heb jij een diploma niet behaald, maar waar komt dat nou door? Dit spreekt op een cv natuurlijk niet altijd voor zich. Een mooi gezegde/motto vind ik: “Don’t judge a book by its cover”.

Hoe ben je bij SMS Intermediair terecht gekomen?

Via LinkedIn werd ik benaderd door een oud-collega van SMS Intermediair. Voor mij was dat meteen een goed teken, een oud-collega die helpt met de werving voor haar vorige werkgever, dat is positief! Ik maakte kennis met de persoonlijke benadering waar SMS intermediair voor staat. Na werktijd bellen om mijn vragen te stellen? Natuurlijk, dat was geen probleem. Zo begon het balletje te rollen en sindsdien ben ik met ontzettend veel plezier werkzaam bij SMS Intermediair!

Wat vind jij belangrijk als recruiter?

De dingen die ik hierboven noemde zijn in mijn ogen al twee belangrijke punten: persoonlijk contact en verder kijken dan alleen een papiertje. Het draait natuurlijk om de kandidaat, dus bij mij is de kandidaat (en de klant natuurlijk) koning. Een goede band opbouwen met beiden vind ik dus heel belangrijk.

Wat zou jij binnen ons vakgebied willen veranderen?

Recruiters worden vaak gezien als lastig en opdringerig (en die zijn er ook zeker wel!). Ik las laatst een post van een LinkedIn-member die het vervelend vond dat hij steeds weer benaderd werd door recruiters. Een collega-recruiter reageerde hier scherp op: bekijk het eens van de positieve kant! Je hebt gewoon een mooi profiel en bent daardoor in trek bij veel recruiters, zie het als een compliment!

Vanwaar de ... taal?

Taal en communicatie speelt een belangrijke rol in onze levens. Ik ben eigenlijk afgestudeerd als logopedist, dan ben je dagelijks bezig met taal natuurlijk. Ook als consultant kom je er de hele dag mee in aanraking. En de Spaanse taal, die wilde ik al vanaf jonge leeftijd leren.

Vacatures
Amsterdam | Eindhoven
Burgemeester Haspelslaan 67
1181 NB Amstelveen
T: (020) 404 35 00
F: (020) 404 35 01
E: amsterdam@sms-intermediair.nl
Geldropseweg 20
5611 SH Eindhoven
T: (040) 211 40 75
F: (040) 211 40 97
E: eindhoven@sms-intermediair.nl