Tijdelijk personeel inhuren is duur

8 min leestijd

Google maar eens op de voor- en nadelen van tijdelijk personeel inhuren. Ik durf je op een briefje mee te geven dat je onderstaande nadelen zeker in de lijstjes ziet staan. Door steeds strenger wordende regelgeving en relatief duurdere uurtarieven zien veel organisaties er vanaf. Want als je via een bureau inhuurt dan weet je dat je als klant de hoofdprijs betaalt. In dit blog daag ik deze nadelen uit door ze in een ander licht te plaatsen. Want zoals Johan Cruijff altijd zei: Elk nadeel heb zijn voordeel.

Tijdelijk personeel inhuren is duur

Als je puur naar prijs kijkt dan is het inhuren van een tijdelijke werknemer voor dezelfde periode als een vaste medewerker duurder. Niets is minder waar. Maar welke waarde hecht jij aan prijs als je, door gebrek aan bepaalde expertise, onvoldoende slagen kunt maken met jouw organisatie? Het kostenplaatje van tijdelijk personeel inhuren moet je altijd vergelijken met de waarde die het jou als organisatie kan opleveren.

Een voorbeeld. De coronacrisis heeft een behoorlijke impact op jouw onderneming. Fysieke sales lopen terug en je ervaart een stevige concurrentie online. Je bent al ruim 3 maanden op zoek naar een SEO-specialist, maar er wordt niet op jouw vacature gereageerd. Wat ga je dan doen? Nog 3 maanden wachten, of huur je iemand in? Denk je eens in welke slagen je in die 3 maanden al had kunnen maken? Had je wellicht meer omzet kunnen generen? Was die tijdelijke inhuur dan nog zo duur?

Nog even voortbordurend op het prijskaartje van tijdelijk personeel, wil ik het volgende even aankaarten. Interim personeel kiest voor afwisseling en komt dus ook in verschillende keukens kijken. Welke kansen biedt dat jouw organisatie? Stel jouw interim kracht komt bij een volgende opdracht bij een organisatie waar ze op zoek zijn naar een leverancier op gebied van online marketing. En deze interimmer, omdat hij of zij zo’n positieve ervaring binnen jouw team heeft gehad, schuift jou even naar voren als dé partij die zij zoeken? Interimmers zijn netwerkers. En we weten allemaal wat de waarde van een netwerk is.

Ik bouw geen kennis op met tijdelijke werknemers

Tijdelijke werknemers gaan na afloop van hun opdracht weer weg, dat klopt. De kennis die ze hebben nemen ze met zich mee. Dat klopt ook. Maar in de periode dat ze bij jouw onderneming aan het werk zijn, kan jouw personeel van die kennis profiteren. Een tijdelijke werknemer komt vaak met nieuwe ideeën, bekijkt zaken vanuit een ander perspectief en durft bepaalde knelpunten soms makkelijker aan te kaarten. Dus ja de kennis van een tijdelijke werknemer gaat altijd weer mee, maar welke kennis laat hij of zij achter in jouw organisatie?

Tijdelijk personeel is niet loyaal aan mijn organisatie

Ik wil mensen die blijven, die 100% commitment hebben voor mijn organisatie en die samen met mij willen bouwen. Daarom wil ik liever een vaste medewerker aantrekken. Begrijpelijk. Maar is een vast personeelslid per definitie loyaler aan jouw organisatie dan een tijdelijke werknemer? En waarom? Via ons bureau zijn er interimmers gestart voor een opdracht van zes maanden die er na twee jaar nog altijd zitten, of die na zes maanden via een tijdelijk contract, toch vast in dienst gaan. Tijdelijke werknemers die ook de ambities van hun opdrachtgevers willen waar maken, omdat ze trots zijn op de bijdrage die zij kunnen leveren. Loyaliteit heeft niets met vast of tijdelijke contracten te maken, maar met het type persoon dat op de stoel zit.

Sparringpartner voor tijdelijke inhuur

Via SMS Intermediair kun je inderdaad ook tijdelijk personeel inhuren, anders had ik dit artikel niet geschreven. En ja ook wij verdienen aan de inzet van tijdelijk personeel, maar iemand gaat via ons bureau niet drie keer over de kop. Op interim-gebied kunnen wij als bureau juist nu van grote waarde zijn. We denken met je mee over de invulling van posities, het binnen halen van nieuwe expertise gebieden en adviseren je over de wervingsconstructies die voor jou het beste van toepassing is.

Met 30 jaar ervaring hebben we een rugzak vol met marktkennis en –kunde waar we je veel werk mee uit handen kunnen nemen. Twijfel jij over hoe jij de tweede helft van dit jaar op personeelsgebied moet invullen? Neem dan zeker even contact met ons op. We geven je graag advies. En dat advies is en blijft gratis. Het is onderdeel van onze dienstverlening.

    https://www.sms-intermediair.nl/blog/tijdelijk-personeel-inhuren-is-duur/            
Recente artikelen
Vacatures
Amsterdam | Eindhoven
Nijenburg 2d
1081 GG Amsterdam
T: (020) 404 35 00
F: (020) 404 35 01
E: amsterdam@sms-intermediair.nl
Geldropseweg 20
5611 SH Eindhoven
T: (040) 211 40 75
F: (040) 211 40 97
E: eindhoven@sms-intermediair.nl