Dé startersfunctie in packaging: Packaging Compliance bij Mars

10 min leestijd

Anouk Liebregts leerden we in 2018 kennen tijdens een voorlichting aan de HAS over het vinden van een baan in packaging. Onze collega’s vertelden afstudeerders daar over de startersfunctie Packaging Compliance Technician bij Mars in Veghel. Niet veel later solliciteerde Anouk op deze vacature in packaging en startte in diezelfde rol. Inmiddels heeft zij promotie gemaakt en werkt ze als Artwork Project Manager bij Mars via ons bureau. In dit blog praten we met Anouk over deze startersfunctie in packaging.

Jouw functie bij Mars is jouw eerste baan in de packaging industrie, wat heb je tot nu toe geleerd?

Tot nu toe heb ik vooral veel geleerd op gebied van communicatie en planning. Binnen mijn huidige baan heb ik namelijk veel contact met verschillende mensen uit verschillende landen.
Ik heb geleerd om duidelijker te communiceren. Om niet alleen de communicatie vanuit mijn eigen functie te bekijken, maar ook vanuit degene naar wie ik iets stuur. Voor mij kan namelijk iets heel erg voordelig zijn wat voor een ander juist enorm nadelig is of andersom.

Verder heb ik vooral geleerd om projectmatig te werken en om een goede planning te hebben. Tijdens het maken van verschillende teksten houd ik het verloop van het project bij zodat er geen dingen vergeten worden of overgeslagen. Ook het stellen van prioriteiten is in deze rol erg van belang. Soms komen er namelijk projecten tussendoor die meer prioriteit hebben dan een al lopend project. Hierin moet ik dan een goede afweging maken.

Waar ligt jouw toekomst in de packaging industrie?

Waar mijn toekomst in de verpakkingsindustrie ligt daar ben ik nog niet helemaal zeker van. Ik vind de marketing gerelateerde kant achter de verpakkingswereld heel interessant. Hoe kan een verpakking de consument beïnvloeden, en welke factoren spelen hierbij een rol? Maar ook de creatieve kant in de verpakkingswereld vind ik heel erg leuk, namelijk het ontwerpen van het zowel grafisch als structurele ontwerp.

Ik weet dus eigenlijk nog niet zo goed wat mijn volgende stap in mijn carrière gaat zijn. Waar ik op hoop is een baan in packaging waarin marketing, creativiteit en consumentengedrag met elkaar verbonden zijn. Wat ik wel zeker weet is dat ik graag in de verpakkingswereld zou willen blijven en dan met name in de Foodbranche. Dit spreekt mij namelijk heel erg aan. Ook vind ik het fijn om veel in contact te zijn met verschillende mensen. Hierdoor is elke dag anders en komen er veel uitdagingen op je pad.

Ik vind de marketing gerelateerde kant achter de verpakkingswereld heel interessant: hoe kan een verpakking de consument beïnvloeden, en welke factoren spelen hierbij een rol?

Anouk Liebregts

Packaging Compliance Technician bij Mars in Veghel

Wat maakt jouw huidige rol zo interessant?

Op de HAS heb ik enorm veel geleerd over verschillende voedselcategorieën en verpakkingsprocessen. Echter hebben wij maar weinig les gehad in legale tekst op de achterkant van een verpakking, dit is dan ook waarom ik mijn huidige functie zo interessant vind. Dit geeft mij namelijk de mogelijkheid om ook hierin mijn kennis te verbreden. De kennis die ik bij de HAS heb opgedaan over verschillende verpakkingsvormen en verpakkingsmaterialen komt wel terug in mijn huidige functie, deze kennis kan ik dus toepassen. Verder wil ik nog even kwijt dat ik het enorm naar mijn zin heb binnen Mars en in het team en dat dit een hele mooie opstap is voor mijn carrière binnen de verpakkingsbranche!

Ook op zoek naar een baan in packaging?

Ben jij net als Anouk afgestudeerd of aan het afstuderen aan de HAS en ben je op zoek naar een baan in de packaging industrie? Bekijk dan hier onze vacatures in packaging.

    https://www.sms-intermediair.nl/blog/startersfunctie-in-packaging/            
Recente artikelen
Vacatures
Amsterdam | Eindhoven
Nijenburg 2d
1081 GG Amsterdam
T: (020) 404 35 00
F: (020) 404 35 01
E: amsterdam@sms-intermediair.nl
Geldropseweg 20
5611 SH Eindhoven
T: (040) 211 40 75
F: (040) 211 40 97
E: eindhoven@sms-intermediair.nl