En ineens ben je afgestudeerd. Hoe gaat je leven er nu uitzien? Ga je werken, reizen of begin je jouw eigen bedrijf? Hoeveel uur ga je werken? En in welke branche überhaupt? Heel wat vragen die wel eens heel lastig kunnen zijn als je normaal gesproken weet wat je te wachten staat. Ineens moet je zelf initiatief nemen om jouw perspectief te bepalen. Gelukkig sta jij er niet alleen voor. Wij helpen jou graag. Om te beginnen met wat tips om de goede keuzes te maken. Maar als jij wil ook aan een leuke werkplek, adviezen over solliciteren, arbeidsvoorwaarden, salariëring en over jou zelf!
P.S. Scroll ook zeker even door naar onze winactie t.w.v. €500,-
Wat is voor jou écht belangrijk in je werk. Flexibiliteit? Een bepaald salaris? Doorgroeimogelijkheden? En wat vind je wel fijn om erbij te hebben? Maak twee kolommen met wat een baan moet hebben, en wat ie mag hebben – de ‘nice to have’ categorie. Valt de functie voornamelijk in het ‘nicetohave’ vak? Sla het aanbod dan af.
Ga na of je deze zou kunnen realiseren binnen deze functie. En hoe dan? Welke tools heb je tot je beschikking om die doelen te bewerkstelligen? Op korte termijn is dat hoge salaris bij organisatie a) bijvoorbeeld erg aantrekkelijk, maar de realisatie van je lange termijndoelstellingen profiteert meer van je baan bij werkgever b).
Zijn er mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen? In bijna iedere vacature staat wel iets over opleidingen, cursussen of ontwikkelingsmogelijkheden. Vraag door naar concrete voorbeelden. Hoe worden de opleidingen georganiseerd? Staat het je volledig vrij om er eentje te kiezen? Is er een vast opleidingsbudget per werknemer per jaar? En mag het onder werktijd? Maar ook – op welke begeleiding kan ik intern rekenen?
Hoelang werken mensen gemiddeld bij de organisatie waar je mee in gesprek bent? Vraag eens rond in je eigen netwerk of bekijk wat profielen van potentiële collega’s op LinkedIn. Achter een hoog verloop schuilt vaak wel een verhaal.
Heb jij je LinkedIn profiel al op orde? Hoe ‘verkoop’ jij jezelf online? Een professionele online zichtbaarheid is heel belangrijk in het vinden van een baan – én het gevonden worden voor een goede baan. Op ons blog delen we regelmatig tips & tricks.
Begin ergens, want het hoeft geen baan voor het leven te zijn. Als het niet bevalt, is switchen altijd een optie!
Op zoek naar een creatieve baan?
Dan is SMS Intermediair hét recruitmentbureau voor jou.
Wij bemiddelen creatievelingen in de domeinen; Marketing, Sales, Design, Packaging en Print. Dat doen we al zo’n 35 jaar voor diverse opdrachtgevers. Onze recruitmentconsultants hebben inmiddels een landelijk, groot netwerk opgebouwd in de creatieve industrie!
Zoek jij een baan als Accountmanager, Art director, Copywriter, Grafisch Designer, Projectmanager, (Digital) Marketeer, Social media manager of Standbouwer? Of zoek je een andere creatieve functie die niet in het rijtje staat? Contacteer ons en wij denken graag met je mee!