Terug naar blog
10 min leestijd

Je carrière in packaging starten: een interview met Anouk Liebregts

Anouk Liebregts leerden we vorig jaar kennen tijdens een voorlichting aan de HAS over het vinden van een baan in packaging. Onze collega’s Jurriaan en Dennis vertelden afstudeerders daar over bijvoorbeeld over de startersfunctie Packaging Compliance Technician bij Mars in Veghel. Niet veel later solliciteerde Anouk op deze vacature in packaging en startte in diezelfde rol. In dit blog praten we met Anouk over deze springplank in de packaging industrie.

Jouw functie bij Mars is jouw 1e baan in de packaging industrie, wat heb je tot nu toe geleerd?

Tot nu toe heb ik vooral veel geleerd op gebied van communicatie en planning. Binnen mijn huidige baan heb ik namelijk veel contact met verschillende mensen uit verschillende landen.
Ik heb geleerd om duidelijker te communiceren. Om niet alleen de communicatie vanuit mijn eigen functie te bekijken, maar ook vanuit degene naar wie ik iets stuur. Voor mij kan namelijk iets heel erg voordelig zijn wat voor een ander juist enorm nadelig is of andersom.

Verder heb ik vooral geleerd om projectmatig te werken en om een goede planning te hebben. Tijdens het maken van verschillende teksten houd ik het verloop van het project bij zodat er geen dingen vergeten worden of overgeslagen. Ook het stellen van prioriteiten is in deze rol erg van belang. Soms komen er namelijk projecten tussendoor die meer prioriteit hebben dan een al lopend project. Hierin moet ik dan een goede afweging maken.

Waar ligt jouw toekomst in de packaging industrie?

Tijdens de HAS Food Experience in 2018 heb je een mooi concept voor een kunststof muesli verpakking ontworpen. Wil je hier ooit iets mee doen? “Waar mijn toekomst in de verpakkingsindustrie ligt daar ben ik nog niet helemaal zeker van. Ik vind de marketing gerelateerde kant achter de verpakkingswereld heel interessant. Hoe kan een verpakking de consument beïnvloeden, en welke factoren spelen hierbij een rol? Maar ook de creatieve kant in de verpakkingswereld vind ik heel erg leuk, namelijk het ontwerpen van het zowel grafisch als structurele ontwerp”.

“Ik weet dus eigenlijk nog niet zo goed wat mijn volgende stap in mijn carrière gaat zijn. Waar ik op hoop is een baan in packaging waarin marketing, creativiteit en consumentengedrag met elkaar verbonden zijn. Wat ik wel zeker weet is dat ik graag in de verpakkingswereld zou willen blijven en dan met name in de Foodbranche. Dit spreekt mij namelijk heel erg aan. Ook vind ik het fijn om veel in contact te zijn met verschillende mensen. Hierdoor is elke dag anders en komen er veel uitdagingen op je pad”.

Ik vind de marketing gerelateerde kant achter de verpakkingswereld heel interessant: hoe kan een verpakking de consument beïnvloeden, en welke factoren spelen hierbij een rol?

Anouk Liebregts

Packaging Compliance Technician bij Mars in Veghel

Wat maakt jouw huidige rol zo interessant?

Op de HAS heb ik enorm veel geleerd over verschillende voedselcategorieën en verpakkingsprocessen. Echter hebben wij maar weinig les gehad in legale tekst op de achterkant van een verpakking, dit is dan ook waarom ik mijn huidige functie zo interessant vind. Dit geeft mij namelijk de mogelijkheid om ook hierin mijn kennis te verbreden. De kennis die ik bij de HAS heb opgedaan over verschillende verpakkingsvormen en verpakkingsmaterialen komt wel terug in mijn huidige functie, deze kennis kan ik dus toepassen. Verder wil ik nog even kwijt dat ik het enorm naar mijn zin heb binnen Mars en in het team en dat dit een hele mooie opstap is voor mijn carrière binnen de verpakkingsbranche!

Ook op zoek naar een baan in packaging?

Ben jij net als Anouk afgestudeerd of aan het afstuderen aan de HAS en ben je op zoek naar een baan in de packaging industrie? Bekijk dan hier onze vacatures in packaging.

Wil je meer informatie over de baan waarin Anouk is gestart? Toevallig zoekt het Packaging Compliance Team van Mars weer een nieuwe collega. Bekijk de vacature meteen of neem contact op met onze collega Jurriaan Pennartz, hij kan je er alles over vertellen. Stuur hem een mailtje via jurriaan@sms-intermediair.nl of bel hem op telefoonnummer 040 – 211 40 75.

Recente artikelen

Meer in ons blog
10 min leestijd

Book review: Essentialisme – niet meer alles moeten

Hoe vaak vragen we onszelf niet af ‘Hoe kan ik het allemaal doen?’, in plaats van ‘Waar kan ik volledig voor gaan?’. Met zijn ‘Essentialisme’ geeft auteur Greg McKeown je een handige toolset om meer voldoening uit je werk én prive te halen. Een aanrader!

Verder lezen

Meer carrièretips, blogs en vacatures ontvangen?

(Je kunt nieuwsbriefvoorkeuren altijd wijzigen of jezelf uitschrijven)