Terug naar blog
10 min leestijd

Erdinç Sengül over zijn baan als Packaging Scheduler bij Mars Food

Vanwege de groeiende kritiek op het racistische karakter van de Uncle Ben’s producten, maakte Mars Food vorig jaar bekend wereldwijd alle merknamen en verpakkingen te vervangen door Ben’s Originals. Een transitie die in 2021 gefaseerd wordt uitgerold. Als Packaging Scheduler bij Mars Food in Oud-Beijerland ondersteunt Erdinç Sengül sinds februari dit jaar deze transitie op Europees niveau. Hij is één van de ruim 25 professionals die via SMS Intermediair bij deze corporate werken.

Balans tussen oude en nieuwe materialen

“In heel grote lijnen ben ik verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van alle verpakkingsmaterialen voor de Ben’s Originals producten in Europa. Ik controleer de voorraad materialen en optimaliseer de bestelhoeveelheden door een analyse te maken van vaste kosten, opslagkosten en het risico op schroot overschot. De voorraad mag namelijk niet te groot zijn, maar ook zeker niet te klein – anders valt het productieproces stil.

Aan mij de taak om in te schatten wat die correcte beschikbaarheid per verpakkingsmateriaal in de fabriek moet zijn. Hierin werk ik nauw samen met Activity Management en Site Logistics om de balans tussen de oude en nieuwe verpakkingen, maar ook productintroducties, marketing campagnes of seizoen promoties bijvoorbeeld, te blijven vinden. Én om ervoor zorgen dat al die materialen vervolgens ook op tijd in de fabriek aanwezig zijn.

Vanaf dag één merk ik het belang van de cultural fit waar tijdens de selectieprocedure zo op gestuurd werd. Mars is een bedrijf waar dat heel erg tot uiting komt.

Erdinç Sengül

Werkt via SMS Intermediair op interimbasis als Packaging Scheduler bij Mars Food in Oud-Beijerland

Alle ballen zo hoog mogelijk houden

De complexiteit van deze hele rebranding en het continue schakelen met verschillende stakeholders daagt mij uit om alle ballen zo hoog mogelijk te houden. Ik heb enerzijds veel vrijheid en verantwoordelijkheid, maar ben aan de andere kant ook afhankelijk van de input van anderen. Voor mijn functie is het dus essentieel dat ik weet wat er allemaal in de organisatie speelt en welke deadlines er zijn. Daarom neem ik wekelijks deel aan een aantal meetings en heb ik in mijn inwerkperiode veel aandacht besteed aan het leren kennen van mijn stakeholders.

Mijn directe collega heeft veel tijd vrij gemaakt om mij in te werken en ik heb ook de ruimte gekregen om vooral te investeren in de relaties met mijn collega’s. Zodoende weet je snel waar je verantwoordelijkheden liggen en met wie wat doet. Geleidelijk aan trek je meer werk naar je toe en voel je ook de vrijheid om zo snel mogelijk zelf aan de knoppen te draaien.

Mars’ cultural fit in de praktijk

Vanaf dag één merk ik het belang van de cultural fit waar tijdens de selectieprocedure zo op gestuurd werd. Mars is een bedrijf waar dat heel erg tot uiting komt. In het stuk mutuality door samen te werken aan een gemeenschappelijk doel, maar ook in de vrijheid die je krijgt om zelf bepaalde zaken tot je te nemen. Ik vind dat echt heel typerend voor Mars en dat komt misschien ook omdat het een familiebedrijf is. Ik proef direct dat ik bij Mars iets meer ruimte heb om de processen en de mensen te leren kennen en daarna in te richten zoals ik dat zelf wil. Het is mooi dat die vijf principes die Mars communiceert, ‘quality, responsibility, mutuality, efficiency, freedom’, ook daadwerkelijk terugkomen in mijn werk.

Je hebt een bepaald idee van wie je bent, alleen dat betekent niet dat daar geen rek meer in zit. En ik denk dat dat mijn grootste kracht is – die open mind en flexibele instelling.

Erdinç Sengül

Werkt via SMS Intermediair op interimbasis als Packaging Scheduler bij Mars Food in Oud-Beijerland

Waarin zit jouw toegevoegde waarde voor deze rol?

In het uitdagen van mezelf en van mijn eigen ideeën. Open blijven staan en mezelf te verbeteren. Je hebt een bepaald idee van wie je bent, alleen dat betekent niet dat daar geen rek meer in zit. En ik denk dat dat mijn grootste kracht is – die open mind en flexibele instelling. Al die kleine stappen, die continue investering in jezelf en de keuze om hetgeen jij belangrijk vindt groter te maken, zorgen ervoor dat ik ook kwaliteit blijf leveren en anderen hier wellicht in mee neem. Ik zie dat heel sterk matchen met de pijlers ‘quality’ en ‘responsibility’ binnen Mars, maar ook in het aspect ‘freedom’ door de ruimte die je krijgt om het werk te doen zoals jij dat belangrijk vindt. En ik denk dat dat ook de reden is geweest waarom ik voor deze rol ben benaderd.

Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen?

SMS Intermediair werkt ruim 20 jaar als preferred supplier voor Mars Nederland in Veghel en Mars Food in Oud-Beijerland. We bemiddelen in banen op Packaging Compliance, Packaging Engineering, Artwork Coordination, Marketing en nog veel meer. Maar daarnaast zijn we ook actief voor reclamebureaus, digital agencies, MKB en een aantal andere corporates. Ben jij benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Schrijf je dan vandaag nog in of solliciteer op 1 van onze vacatures.

Recente artikelen

Meer in ons blog
10 min leestijd

Book review: Essentialisme – niet meer alles moeten

Hoe vaak vragen we onszelf niet af ‘Hoe kan ik het allemaal doen?’, in plaats van ‘Waar kan ik volledig voor gaan?’. Met zijn ‘Essentialisme’ geeft auteur Greg McKeown je een handige toolset om meer voldoening uit je werk én prive te halen. Een aanrader!

Verder lezen

Meer carrièretips, blogs en vacatures ontvangen?

(Je kunt nieuwsbriefvoorkeuren altijd wijzigen of jezelf uitschrijven)