Terug naar blog
10 min leestijd

Werken bij de Gemeente Amsterdam: Sport en Bos

SMS Intermediair ontvangt regelmatig tijdelijke opdrachten van de Gemeente Amsterdam. Maar hoe is het nu eigenlijk om te werken bij de Gemeente Amsterdam? In een nieuwe serie blogs interviewen we een aantal communicatie professionals die momenteel via SMS Intermediair bij dit overheidsorgaan werkzaam zijn. Wat doen ze precies en wat is de impact van hun inspanningen?

Marij Taoufik-van Tienen trapt in deze serie het spits af. Zij werkt momenteel als freelance Medior Communicatie Adviseur op de afdeling Sport en Bos. Deze afdeling organiseert grote en kleine sportevenementen in Amsterdam en is verantwoordelijk voor de faciliteiten voor breedte- en topsport. Bij alle sportactiviteiten is het belangrijk dat alle Amsterdammers de mogelijkheid hebben om gezond te leven en bewegen, ongeacht afkomst, geslacht, religie, financiële situatie en seksuele geaardheid. Het is een opdracht die 1 op 1 matcht met Marij, want sport loopt van kleins af aan als een rode draad door haar leven, zowel privé als op werkgebied.

Wat is jouw rol binnen de afdeling Sport en Bos?

Binnen de afdeling Sport en Bos zijn we met 2 medior communicatieadviseurs en 1 senior communicatieadviseur. Als medior communicatieadviseur is het mijn werk om ervoor te zorgen dat alle sportactiviteiten die georganiseerd worden voor alle Amsterdammers ook daadwerkelijk bekend zijn bij de specifieke doelgroep en natuurlijk dat ze eraan gaan deelnemen. Zo worden er komend voorjaar diverse sportactiviteiten georganiseerd voor kinderen rondom het komende EURO 2020 toernooi. Het is dan mijn werk om ervoor te zorgen dat deze sportactiviteiten gaan leven in Amsterdam en dat alle Amsterdamse kinderen weten dat zij hieraan kunnen deelnemen. Dit ga ik doen door diverse communicatiemiddelen in te zetten zoals de social mediakanalen van gemeente Amsterdam, externe media zoals het Parool of AT5 etc.

Dat ik nieuw ben binnen de gemeente zorgt daarnaast ook voor een frisse wind en een nieuwe kijk.

Marij Taoufik - van Tienen

Freelance Medior Communicatie Adviseur op de afdeling Sport en Bos

Wat is de toegevoegde waarde van jou als freelancer voor deze opdracht?

Dat is een leuke vraag. Ik denk dat mijn toegevoegde waarde voor de opdrachtgever is dat ik met mijn achtergrond in de sportwereld net even een andere kijk heb hoe bijvoorbeeld doelgroepen bereikt kunnen worden. Dat ik nieuw ben binnen de gemeente zorgt daarnaast ook voor een frisse wind en een nieuwe kijk.

Hoe ervaar je het werken voor een Gemeente? Waarin verschilt de werkwijze bij de Gemeente Amsterdam van jouw ervaring bij de KNHB bijvoorbeeld?

Op zich verschilt het werken voor een gemeente niet veel van werken voor een sportbond. Binnen een bond heb je ook veel te maken met subsidies en politiek om dingen voor elkaar te krijgen, zoals een campagne tegen Racisme. Wat wel een groot verschil is, is dat bij de KNHB de lijntjes binnen de organisatie erg kort en direct zijn. Binnen de gemeente Amsterdam zijn er meer schakels waar je rekening mee moet houden, waardoor het maken van beslissingen wat meer tijd kan kosten. Maar in beide organisaties is het ook vaak een kwestie van weten bij wie je moet aankloppen om iets wat sneller in gang te zetten!

Wat is jouw link met sport?

Sport zit in mijn bloed, ik functioneer denk ik niet zonder sport…met een pubquiz moet je mij zeker in je team hebben voor alle sportvragen! Naast liefhebber ben ik tot mijn 34ste hockeykeepster geweest bij de Amsterdamse hockeyvereniging Pinoké in de hoofdklasse en momenteel speel ik nog steeds in het veredelde sterrenteam van Veteranen A van hockeyvereniging Amsterdam. Naast hockey ben ik een ontzettende AJAX supporter, ski en snowboard ik zo vaak mogelijk en anders doe ik aan kickboxen, kitesurfen en af en aan in de fitness. Dus ja….ik heb een link met sport….en communicatie!

Werken bij de Gemeente Amsterdam Marij Taoufik - Van Tienen
Marij Taoufik - van Tienen

Ook werken voor de Gemeente Amsterdam?

SMS Intermediair ontvangt regelmatig tijdelijke opdrachten vanuit de Gemeente Amsterdam. Heb je interesse in het werken voor de Gemeente Amsterdam op een tijdelijke basis? Neem dan contact op met Noortje Hermes via noortje@sms-intermediair.nl of via 020 – 404 3500.

Recente artikelen

Meer in ons blog

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

(Je kunt nieuwsbriefvoorkeuren altijd wijzigen of jezelf uitschrijven)