Terug naar blog
10 min leestijd

Werken als Traffic Manager bij uitgeverij Malmberg

Een baan bij Uitgeverij Malmberg: een stap die Ger de Vries nu inmiddels 9 jaar geleden via SMS Intermediair zette. Met een project management achtergrond aan bureauzijde, is Ger nu verantwoordelijk voor de realisatie van verschillende lesmethodes bij de 1 van de top 3 educatieve uitgeverijen van Nederland. In dit blog vertelt hij het werken als Traffic Manager.

Jij vormt als Traffic Manager dé brug tussen de interne projectorganisatie en Malmberg’s leveranciers. Welke uitdagingen brengt deze brugfunctie met zich mee?

Als Traffic manager ben je als het ware het cement tussen de stenen. Je hebt te maken met alle facetten van het realisatietraject. Van concept tot het eindproduct. Hierdoor zijn de uitdagingen heel divers en is het werk als Trafficer gevarieerd, never a dull moment. De controle over jouw projecten is altijd een uitdaging, financieel, planning-technisch en kwalitatief. En je moet vooral pro-actief zijn. Zien wat de acties van nu voor gevolgen hebben in het verdere traject. Snel kunnen schakelen dus.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag/werkweek er voor jou uit? Heb jij een bepaald specialisme binnen Traffic Management?

Door de variatie in werkzaamheden is nagenoeg geen dag het zelfde. De ene keer regel je beelden, dan weer vormgeving, bureauredactie of drukwerk met alle voorbereidingen die daar voor nodig zijn. Het specialisme is eigenlijk dat je goed thuis moet zijn in het gehele realisatieproces. Of……………..waar je die kennis moet ophalen.

Bij een functie als Traffic Manager komt echt wel wat kijken: van copy, beeld, creatie tot drukwerk of ICT. Die ervaring en ook mijn ervaring bij reclame bureaus komen mij nu nog dagelijks van pas.

Ger de Vries

Traffic Manager bij Uitgeverij Malmberg

Wat heb je nodig om als Traffic Manager binnen een organisatie als Malmberg te werken?

Goede kennis over de gehele grafische industrie of uitgeverij branche is wel een vereiste. Daar komt bij dat ook de educatieve uitgeverijen volop in beweging zijn met betrekking tot interactieve ict leermiddelen. Een PDF op de site is al lang niet meer voldoende. Malmberg is voorloper in Nederland op gebied van digitale lesmethodes. We slaan de inhoud mediumneutraal op zodat we dezelfde informatie kunnen gebruiken voor meerdere uitingen.

De inhoud wordt in een automatisch inloopstramien ingelopen en daar worden boeken van gedrukt . Maar we gebruiken dezelfde inhoud ook voor bijvoorbeeld ICT lesmateriaal. En bij voorkeur tegelijkertijd. Die combinatie maakt het werk van een Traffic Manager uitdagend, maar niet makkelijker. De digitale snelweg vraagt vaak heel andere competenties die nodig zijn om tot een goed eindresultaat te komen. Af en toe moet je ook de aanjager zijn. De zogenaamde pain-in-the-ass. Niet leuk, wel noodzakelijk.

In hoeverre heeft jouw vorige werkervaring bijgedragen aan het goed functioneren in je huidige functie?

Gelukkig heb ik veel werkervaring als Traffic/Operations/Project Manager. Dat is ook de reden waarom ik 10 jaar geleden bij Malmberg ben aangenomen. Mijn vorige werkgever was een project organisatie in de communicatie branche. Ik heb daar lang voor het Rabobank account gewerkt en veel ervaring opgedaan. Van een briefingsgesprek met de opdrachtgever tot aan de verzending/levering van het eindproduct. Daar komt echt alles bij kijken, van copy, beeld, creatie tot drukwerk of ICT. Die ervaring en ook mijn ervaring bij reclame bureaus komen mij nu nog dagelijks van pas.

Welke tips heb je voor mensen die een functie als Traffic Manager overwegen?

Traffic Manager is een ontzettend mooi vak. Als je de kennis in huis hebt en je bent gemotiveerd en pro-actief, zou ik zo’n functie zeker overwegen. Niet één dag is het zelfde, dat maakt het kei leuk werken.

Oja………..je moet wel flexibel zijn.

Ook op zoek naar een baan als Traffic Manager?

Ben je na het lezen van dit blog enthousiast geworden over een baan als Traffic Manager? Bekijk onze vacatures, we krijgen met regelmaat Traffic Manager vacatures binnen. Staat de uitdaging die je zoekt er op dit moment niet bij? Schrijf je dan nu vrijblijvend bij ons in.

Recente artikelen

Meer in ons blog
10 min leestijd

Book review: Essentialisme – niet meer alles moeten

Hoe vaak vragen we onszelf niet af ‘Hoe kan ik het allemaal doen?’, in plaats van ‘Waar kan ik volledig voor gaan?’. Met zijn ‘Essentialisme’ geeft auteur Greg McKeown je een handige toolset om meer voldoening uit je werk én prive te halen. Een aanrader!

Verder lezen

Meer carrièretips, blogs en vacatures ontvangen?

(Je kunt nieuwsbriefvoorkeuren altijd wijzigen of jezelf uitschrijven)