Werken als designer aan bureauzijde of aan klantzijde – wat zijn de verschillen?

5 min leestijd

In januari 2019 startte Senior Designer Ivo Spikmans bij BrandLoyalty in Den Bosch. Zijn mooie track record binnen de bureauwereld en zijn strategische, maar toch hands-on mentaliteit, zorgden ervoor dat BrandLoyalty hem een aanbod deed. We vroegen hem naar de verschillen tussen het werken als designer aan bureauzijde of aan klantzijde.

Het team tijdens de Challenge Week voor nieuwe medewerkers bij BrandLoyalty

Ivo, dit is jouw eerste baan aan klantzijde, hoe bevalt het?

Het bevalt erg goed bij BrandLoyalty! De afgelopen drie maanden zijn voorbij gevlogen. Zoveel nieuwe mensen leren kennen en werken op zo’n mooie locatie is natuurlijk fantastisch. Eind maart heb ik een challenge week gehad samen met 16 andere beginnende collega’s van over de hele wereld. Deze week was bedoeld om te leren waar BrandLoyalty voor staat en wat onze rol daar in is. Na een week van pitches en besprekingen waren we allemaal erg uitgeput, maar wel voldaan!

Merk je een verschil in dynamiek?

Het grootste verschil is denk ik dat de “klant” bij je in het pand zit. Als er een briefing is voor een project waar ik aan ga werken dan komen alle disciplines bij elkaar om alles door te spreken. Zo heb je echt het gevoel dat je het allemaal samen doet. Bij bureaus waar ik gewerkt heb had ik vaak niet rechtstreeks contact met de klant. Hierdoor kwam er soms ruis op de lijn en verliepen bepaalde opdrachten minder goed. Ook zijn er goede faciliteiten voor de werknemers zoals een restaurant waar elke dag een goede lunch klaar staat, fitness faciliteiten en vers fruit op iedere afdeling.

Wat maakt BrandLoyalty voor jou als designer zo interessant?

Het werken voor grote merken, zoals Disney en Albert Heijn, heeft zeker invloed gehad op mijn keuze voor BrandLoyalty. Het ontwikkelen van key visuals voor één van deze merken vind ik gaaf om te doen. Je ontwikkelt namelijk beelden die wereldwijd gebruikt gaan worden. Het feit dat BrandLoyalty internationaal opereert en de spaarprogramma’s een groot bereik hebben is een groot pluspunt. Het is leuk om met mensen met andere culturele achtergronden samen te werken en ideeën uit te wisselen. Ook de kans om mezelf op andere vlakken, zoals motion design, te kunnen ontplooien vind ik een hele goede ontwikkeling die erg wordt toegejuicht binnen onze organisatie.

Het grootste verschil is denk ik dat de “klant” bij je in het pand zit. Als er een briefing is voor een project waar ik aan ga werken dan komen alle disciplines bij elkaar om alles door te spreken. Zo heb je echt het gevoel dat je het allemaal samen doet.

Ivo Spikmans

Senior Designer bij BrandLoyalty

Is de manier van ontwerpen anders dan bij projecten aan bureauzijde?

Op het gebied van ontwerpen is er niet zoveel verschil met de bureauzijde. Hier werken we ook met duidelijke guidelines per klant. Het grootste verschil met een bureau is dat wanneer je als designer werkt aan klantzijde bij ons de klant in huis zit en gewoon een collega is waar je na werktijd een biertje mee drinkt.

Ben jij ook toe aan een nieuwe stap in je carrière?

Begint het na het lezen van dit blog ook bij jou te kriebelen om op zoek te gaan naar een nieuwe baan als designer? Overweeg je na je bureau-ervaring te werken als designer aan klantzijde? Schrijf je dan vrijblijvend bij ons in, of bekijk onze vacatures. We helpen je graag op weg!

    https://www.sms-intermediair.nl/blog/werken-als-designer-bureauzijde-klantzijde/            
Recente artikelen
Vacatures
Amsterdam | Eindhoven
Nijenburg 2d
1081 GG Amsterdam
T: (020) 404 35 00
F: (020) 404 35 01
E: amsterdam@sms-intermediair.nl
Geldropseweg 20
5611 SH Eindhoven
T: (040) 211 40 75
F: (040) 211 40 97
E: eindhoven@sms-intermediair.nl