Terug naar blog
12 min leestijd

Vakantiegeld uitbetalen en vakantiedagen in 2020 – wat mag wel en niet?

Eind mei staat de teller van de coronacrisis al op ruim 2 maanden. En ook al zijn dit tijden van grote onzekerheid, eind mei staat gek genoeg nu ook symbool voor de hunkering naar vakantie(geld). Maar wat als je een reis hebt geboekt naar een land waarvan de grens nu dicht is? Wat gebeurt er dan met je vakantiedagen? En hoe zit het met het uitkeren van vakantiegeld nu veel bedrijven in zwaar weer verkeren? In dit blog informeren we je over de wettelijke afspraken over vakantiedagen en het vakantiegeld uitbetalen in 2020. 

Mag mijn werkgever mijn vakantiegeld later uitbetalen?

Veel bedrijven verkeren in zwaar weer en weten niet hoe de rest van dit jaar zal verlopen. Op allerlei manieren wordt geschoven met budgetten en betalingen om het hoofd boven water te houden. Één van de grote kostenposten deze maand is de uitbetaling van het vakantiegeld. Volgens de Nederlandse wet moet een werkgever uiterlijk op 0 juni het opgebouwde vakantiegeld uitbetalen. Sommige bedrijven betalen op een ander moment het vakantiegeld uit en hebben dit vastgelegd in de cao of arbeidsovereenkomst.

Nu veel bedrijven zich in moeilijk vaarwater bevinden kan een werkgever, indien er betalingsproblemen zijn, eenmalig het vakantiegeld op een later tijdstip of in termijnen betalen. Hier moet jij als werknemer echter wel officieel mee instemmen. Een werkgever mag jou vragen of zij het vakantiegeld mag inhouden om bijvoorbeeld de maandelijkse salarissen te kunnen voldoen. Ga jij hiermee akkoord dan moeten deze afspraken in een plan voor het voortbestaan van het bedrijf worden vastgelegd.

Het bedrijf waar ik werk gaat failliet. Wat gebeurt er met de uitbetaling van mijn vakantiegeld?

Gaat je werkgever failliet, betekent dat niet per definitie dat jij je vakantiegeld kunt vergeten. Je kunt je in zo’n situatie aanmelden bij het UWV. Deze instantie betaalt je een uitkering die (achterstallig) loon, vakantiegeld, vakantiedagen, niet-afgedragen pensioenpremies en bijdragen aan het tijdspaarfonds vergoedt.

Mijn reis kan niet doorgaan, kan ik mijn geplande vakantiedagen terugdraaien?

Voor velen van ons een nare realiteit: de geplande vakantie in het water zien vallen. Dat deze door de coronacrisis niet door kan gaan, verplicht een werkgever niet jou deze dagen ‘terug te geven’. Een geplande vakantie mag worden afgeschreven van jouw vakantiesaldo – of deze nu door gaat of niet. Wil je je geplande vakantie terugdraaien, heb je toestemming van je werkgever nodig. Krijg je deze niet dan is terugdraaien niet mogelijk.

Het werk bij mijn werkgever wordt minder. Moet ik verplicht vakantie opnemen als mijn werkgever daar om vraagt?

Bij veel bedrijven is de workload per werknemer duidelijk minder geworden als gevolg van de coronacrisis. Een werkgever kan je vragen vakantiedagen in te leveren. Je bent echter niet verplicht hiermee in te stemmen. Is er te weinig werk dan wordt dit gezien als de verantwoordelijkheid van de werkgever. Deze is verplicht een werknemer de vaste uren uit te betalen.

Let op. Een werkgever kan wel verplichten om ADV of ATV/dagen op te nemen, natuurlijk met inachtneming van de afspraken die hierover gemaakt zijn in de cao of arbeidsovereenkomst.

Mag een werkgever mij een vakantie weigeren als de coronacrisis weer voorbij is?

3 weken vakantie opnemen tijdens de coronacrisis is niet voor iedereen het meest ideale scenario. Veel werknemers zullen het inplannen van hun vakantiedagen uitstellen tot na de coronacrisis – of tot er in ieder geval meer (vrij) gereisd kan worden. Een werkgever mag de opname van vakantiedagen weigeren mits hij of zij daar een goede reden voor heeft, de continuïteit van de bedrijfsvoering bijvoorbeeld. Massaal op vakantie gaan als de economie weer aantrekt komt immers geen enkel bedrijf ten goede. In dat geval weegt het belang van de werkgever zwaarder dan dat van de werknemer.

Blijf in dialoog en toon begrip

Het vakantiegeld later uitbetalen of het wel of niet terugdraaien van een geplande vakantie, is vooral het starten van een dialoog. En daar zal bij de ene werkgever meer ruimte voor zijn dan bij de andere . Het is nu in de meeste gevallen een kwestie van geven en nemen in het algemeen belang. Belangrijk tijdens deze crisis is om, als je een verschil van mening hebt, begrip te tonen voor elkaars standpunt.

Recente artikelen

Meer in ons blog

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

(Je kunt nieuwsbriefvoorkeuren altijd wijzigen of jezelf uitschrijven)