Sneller en beter talent aantrekken? Plan een meeloopdag in

10 min leestijd

CV selecties of sollicitatiegesprekken. Ze voorspellen in de beste gevallen maximaal 15% van het functioneren (Intelligence Group). Met het inplannen van een meeloopdag, krijg je nieuwe inzichten. Nieuwe indrukken die tijdens gesprekken niet naar voren komen. In dit blog leggen we je uit wat de voordelen zijn van een meeloopdag in het sollicitatieproces.

Hoe weet je of je het juiste talent aanneemt?

In een krappe arbeidsmarkt is de kandidaat aan zet. Dat hebben we de afgelopen 2 jaar gezien en dat is in 2021 niet anders. Overal zien we employer branding initiatieven en proberen organisaties sollicitanten te verleiden. Helaas wordt dat tijdens het aanbod vaak vergeten. Want kun je wel verwachten dat iemand een baan opzegt op basis van een paar gesprekken? En hoe weet jij als werkgever of je de juiste kandidaat aanneemt?

Daarom plannen steeds meer organisaties niet alleen gesprekken in, maar ook een ‘realistic job preview’. Een proefopdracht, of een dagdeel mee werken. En met succes, want er kleven namelijk veel voordelen aan.

Een meeloopdag zorgt ervoor dat wij als bedrijf een betere keuze kunnen maken en geeft de kandidaat tegelijkertijd een kijkje in onze keuken.

Birgit Jacobs

Account Director B2C bij X-Ingredient

Sollicitanten hebben serieus interesse

Het inplannen van een meeloopdag kost tijd. Zowel van jou werkgever, als van de sollicitant. Omdat sollicitanten tijd vrij maken om bij jou mee te draaien, kun je er vanuit gaan dat ze serieus interesse hebben. Anders zouden ze hun tijd wel anders besteden.

Je trekt een sollicitant sneller over de streep

Voor een sollicitant kan het lastig zijn een baan op te zeggen op basis van gesprekken. Want wat zegt een gesprek nu eigenlijk over de bedrijfscultuur, de collega’s of de managers? Met een meeloopdag geef je een sollicitant de kans om te ervaren hoe het is om bij jou te werken. Daarnaast kun je als werkgever een sollicitant extra enthousiasmeren. Of bepaalde (onuitgesproken) twijfels wegnemen.

Je zorgt voor meer betrokkenheid

Een ander voordeel van een meeloopdag is dat het de betrokkenheid in een organisatie vergroot. Toekomstige collega’s voelen zich gehoord. Zij krijgen immers een actieve rol in het aannameproces. Daarnaast ervaart een sollicitant de moeite die een werkgever doet om te helpen een keuze te maken. Ook laat je zien dat je als werkgever tijd investeert in de kandidaat. Zelfs voordat hij of zij tekent en officieel onderdeel is van jouw team.

Je maakt een betere keuze

Het meest voor de hand liggende voordeel van een meeloopdag: je vergroot de kwaliteit van je keuze. Zowel voor jezelf, als voor de kandidaat. Je kunt tijdens een gesprek een enorm goede klik hebben, maar een gesprek zegt nog niets over het gedrag in het team bijvoorbeeld. In een meeloopdag komt dat vaak wel tot uiting. Houd er wel rekening mee dat een kandidaat tijdens een meeloopdag wellicht wat zenuwachtig is en niet direct het achterste van zijn of haar tong laat zien.

Je investeert in ambassadeurs

De voordelen van een meeloopdag zijn overduidelijk, maar dat wil niet zeggen dat iedere kandidaat die een meeloopdag doet het ook wordt. Soms ziet de kandidaat er vanaf, of kies jij als werkgever toch voor een andere kandidaat. Wat het resultaat ook is, een meeloopdag wordt doorgaans altijd als positief ervaren. Je hebt er immers weer een ambassadeur bij die in zijn of haar netwerk kan vertellen hoe leuk jouw organisatie is.

Op zoek naar personeel?

Ben je op zoek naar nieuw personeel of wil je advies over de inrichting van jouw werving- en selectieproces? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag!

    https://www.sms-intermediair.nl/blog/talent-aantrekken-met-een-meeloopdag/            
Recente artikelen
Vacatures
Amsterdam | Eindhoven
Burgemeester Haspelslaan 67
1181 NB Amstelveen
T: (020) 404 35 00
F: (020) 404 35 01
E: amsterdam@sms-intermediair.nl
Geldropseweg 20
5611 SH Eindhoven
T: (040) 211 40 75
F: (040) 211 40 97
E: eindhoven@sms-intermediair.nl