Terug naar blog
5 min leestijd

Passie & werk: maak er een vakantie van

Hockey, en eigenlijk alles wat daar bij komt kijken: coachen, trainen, spelen, teammanager, marketing en communicatie. Het is de passie van onze collega Noortje. Van 27 juli tot en met 5 augustus is zij met het team Masters Hockey Nederland dames 40+ aanwezig voor het WK Masters 2018 in Barcelona.

Wat houdt Masters Hockey Nederland in?

Masters Hockey Nederland is een vereniging voor actieve hockeyers van 35 t/m 59 jaar en levert een belangrijke bijdrage aan 1 van de strategische doelen van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond: Een leven lang hockey(en). Zo nemen de Masters deel aan de internationale masters ontmoetingen, waarvan het EK en het WK de belangrijkste zijn.

Wat is jouw rol binnen de Masters?

Binnen de Masters gaan we uit van verschillende leeftijdscategorieën voor dames en heren; 35+, 40+, 45+, 50+ en 55+. Ik ben de manager/assistent coach van het 40+ team. Ik zorg ervoor dat al het benodigde papierwerk in orde is, dat er oefenwedstrijden gespeeld en geregeld worden, maar ook dat we genoeg water hebben tijdens wedstrijden, dat er auto’s worden gehuurd en dat er een planning is voor in Barcelona. Van kamerindeling tot fotografie enzovoorts. Daarnaast ondersteun ik de coach (Maurits Eikenhout) tijdens trainingen en wedstrijden en ben ik een klankbord voor de speelsters.

Hoe ben je in deze rol terecht gekomen?

Ik ben zelf trainer & coach geweest van Pinoké dames veteranen A dit jaar. En een aantal van mijn speelsters spelen in het Masters 40+ en 45+ team. Voor 40+ waren ze nog op zoek naar een manager die zelf ook veel met de sport heeft. Zo kwamen ze bij mij uit. Het is de 1e keer dat ik manager ben van een team, dus veel is nog nieuw voor mij, maar ik vind het hartstikke leuk om te doen. Onderdeel uitmaken van een team vind ik altijd mooi en ik heb nu ook weer veel nieuwe mensen leren kennen.

Hoe combineer je dit met je baan bij SMS?

Eigenlijk worden alle voorbereidingstrainingen en wedstrijden in de avond gespeeld. Iedereen in het team heeft een baan en overdag is dus geen optie om te trainen of te spelen. Na werk ben ik in juni en juli dus veel op de hockeyclubs te vinden. En in de avonden thuis bereidt ik vaak alles voor.  Voor het toernooi in Barcelona heb ik vakantie opgenomen. Ik maak er maar een werkvakantie van :).

Wat verwacht je van het WK in Barcelona?

Van oudsher is Nederland een groot en goed hockeyland. We hebben veel talent en ook op oudere leeftijd (zoals 40+) blijven veel spelers en speelsters nog gewoon hockeyen in competitieverband. In andere landen is dit veel minder en beginnen ze vaak ook pas op latere leeftijd met de sport. Dit geeft ons een voordeel denk ik. We beginnen het WK in een poule met Schotland, Ierland en Duitsland en ook bij hockey is Nederland tegen Duitsland altijd spannend en beladen. Ik verwacht en vind dat we de halve finales zeker moeten kunnen halen. Met landen als Argentinië, Duitsland, Australië en Spanje wordt het zeker nog een uitdaging!

Aangezien Noortje altijd degene is die de foto's maakt, hebben we geen actiefoto van Noortje - behalve deze dan :)

Meer weten?

Wil jij meer weten over team 40+ van de Masters Hockey Nederland? Neem dan eens een kijkje op hun Instagram of Facebook.

Heel veel succes team 40+!

 

 

Recente artikelen

Meer in ons blog

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

(Je kunt nieuwsbriefvoorkeuren altijd wijzigen of jezelf uitschrijven)