Terug naar blog
6 min leestijd

Man on a mission: onze collega Stijn

Onze collega Stijn: sportman, sociaal dier en vooral een gezellige collega die zijn mannetje staat tussen al die dames van kantoor Eindhoven. Zaterdag is Stijn een ‘man on a mission’. Samen met 3 vrienden fietst hij dan van Helmond naar Amsterdam om geld op te halen voor WelcomeApp, een platform dat nieuwkomers in Nederland helpt om zich thuis te voelen. Helaas dreigt er door de coronacrisis een tekort aan financiële middelen. Met ruim 140 kilometers voor de boeg draagt Stijn zijn steentje bij, help jij hem mee?

Waar komt het idee van WelcomeApp vandaan?

Één van de founders, Julius Weise, leerde tijdens een verblijf in Bologna, Italië, per toeval een aantal West-Afrikaanse vluchtelingen van zijn leeftijd kennen. Hij speelde er vaak voetbal mee en raakte met ze bevriend. Maar de uitzichtloosheid van hun situatie motiveerde Julius om vluchtelingen te helpen.

Terug in Nederland besloot Julius iets te doen aan de sociale exclusie waar veel nieuwkomers in Nederland tegenaan lopen. Hij ontwikkelde het idee voor een sociaal platform waar het niet uitmaakt hoe je in een land terecht bent gekomen, maar waar het draait om contact tussen nieuwkomers en locals. Al gauw wekte het initiatief de interesse van de Zweedse organisatie Welcome en was het platform 2 maanden na de release in december 2018 al verantwoordelijk voor 2000 users en meetings tussen nieuwkomers en locals in 28 verschillende dorpen en steden in Nederland.

Nu veel budgetten op slot gaan worden ook veel NGO’s zoals WelcomApp geraakt en dat heeft flinke gevolgen voor mensen die hulp juist enorm hard kunnen gebruiken. Als ik daar een bijdrage aan kan leveren waarom niet? Juist in deze vreemde en moeilijke tijd is het naar ons idee extra belangrijk om om ons heen te kijken en mensen te helpen die het het hardst nodig hebben.

Stijn Vermeulen

Recruitment Consultant bij SMS Intermediair

Wat doet WelcomeApp?

WelcomApp brengt nieuwkomers met locals in contact. Zo worden er aan nieuwkomers allerlei activiteiten aangeboden zoals sollicitatietrainingen, taalcafé’s, chatmogelijkheden met experts op gebied van wonen en inkomen en diverse activiteiten om een sociaal netwerk in Nederland op te bouwen. Locals kunnen activiteiten gericht op sociale inclusie opzetten. Dat kan al zo klein zijn als een gezellige lunch organiseren of een chatgesprek.

Herdenkingsdiner 4 mei 2019 georganiseerd via WelcomeApp | Credits Janneke Nooij

Waarom is dit belangrijk voor jou?

Pepijn, Product Owner bij WelcomeApp, is een vriend van ons. Hij heeft ons gevraagd ook een actie op te zetten om een bijdrage te leveren aan het stimuleren van financiële middelen voor deze NGO. Nu veel budgetten op slot gaan worden ook veel NGO’s zoals WelcomApp geraakt en dat heeft flinke gevolgen voor mensen die hulp juist enorm hard kunnen gebruiken. Als ik daar een bijdrage aan kan leveren waarom niet? Juist in deze vreemde en moeilijke tijd is het naar ons idee extra belangrijk om om ons heen te kijken en mensen te helpen die het het hardst nodig hebben.

Wil jij ook een bijdrage leveren?

Vind jij het net als Stijn belangrijk dat juist in deze tijden van social distancing je in te zetten voor mensen die het hard nodig hebben? Help Stijn WelcomeApp helpen via https://welcome-app.kentaa.com/actie/stijn-vermeulen. Dan is zijn spierpijn het helemaal dubbel en dwars waard!

Recente artikelen

Meer in ons blog

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

(Je kunt nieuwsbriefvoorkeuren altijd wijzigen of jezelf uitschrijven)