Terug naar blog
10 min leestijd

Lessen in succes: een verslag van de ING Business Boost Live

Nieuwe inzichten, het morgen net even anders doen: de insteek van de ING Business Boost Live. Onze collega’s uit Amsterdam waren er vorige week bij in Ahoy Rotterdam. Met sprekers als DJ Armin van Buuren, Michiel Muller (CEO Picnic) en cabaretier en acteur Najib Amhali was het niet alleen een gezellige avond, maar ook een inspirerende. In dit blog doet Claudia verslag van wat volgens haar de belangrijkste business boosters voor een onderneming zijn.

Geef werknemers vrijheid en vertrouwen

Een van de sprekers was Esther Perel, relatiewetenschapper en vorig jaar te gast in de uitzending van zomergasten. Zij haalde het geklaag over de millennial aan. Millennials blijven niet lang bij één werkgever, zijn niet snel tevreden, stellen te veel eisen, enzovoorts. Iets waar ik het als millennial natuurlijk helemaal niet mee eens ben! We hebben de vrijheid om keuzes te kunnen maken – en de tools of het moment om die keuze te maken. Ook denk ik dat millennials aan andere zaken meer waarde hechten. Een salaris is zeker belangrijk, maar voor mij spelen waardering en vrijheid een veel grotere rol.

Volgens Esther moet je hier als ondernemer op inspelen. Zij geeft aan dat werknemers een veranderende band hebben met hun baan en werkgever. Dit betekent natuurlijk niet dat je iedereen met een gouden handschoen moet behandelen. Het betekent wel dat je als ondernemer een bedrijfscultuur na dient te streven waarin oprechte waardering, het mogen leveren van een eigen bijdrage en het vieren van gezamenlijk succes centraal moeten staan.

Vroeger ging je weg bij een bedrijf omdat je ongelukkig was, nu ga je weg omdat je ergens anders gelukkiger kunt worden. Wees je als ondernemer dus bewust dat je te maken hebt met andere relatievormen met je personeel.

Esther Perel

Relatiewetenschapper en spreker op de ING Business Boost Live 20 maart 2019. Auteursrecht foto: Karen Harms

Verzamel het juiste team om je heen

Steven Schuurman, één van de oprichters van Elastic, was een andere spreker die veel indruk op me maakte. Hij benadrukte het belang van het verzamelen van het juiste team om je heen. Je kunt namelijk als ondernemer niet overal even goed in zijn. Je hebt mensen om je heen nodig die jou aanvullen met hun expertises om zo samen tot een doel te komen. En je moet deze mensen durven vertrouwen –  het gevoel moet van beide richtingen dus goed zijn! Zijn uitspraken deden me denken aan het boek van Napoleon Hill “think and grow rich”:

“Wetenschappelijke studies en tests hebben bewezen dat mensen die in perfecte harmonie samenwerken aan het gemeenschappelijke doel meer bereiken dan één persoon alleen. Welke partners heb je nodig en kies je om succesvol te zijn en je doel(en) te bereiken?”

Hard werken en ook af en toe op je bek gaan

DJ Armin van Buuren heeft op ons allemaal indruk gemaakt. Hij geeft aan dat wat de meesten van ons niet zien en waarschijnlijk ook onvoldoende beseffen is dat succesvolle mensen vaak eerst vallen voordat ze het grote succes bereiken. Je kunt je daardoor makkelijk laten demotiveren. Wil je iets bereiken dan moet je accepteren dat het bereiken van succes niet zonder slag of stoot zal gaan. Want dat wordt in al die succesverhalen nooit benadrukt. Af en toe hard op je bek gaan maakt je sterk en succesvoller, zowel als ondernemer als werknemer.

Ondernemen is ook gewoon hard werken en op je bek gaan

Armin van Buuren

DJ en spreker op de ING Business Boost Live 20 maart 2019. Auteursrecht foto: Ruud Baan.

Zien we jou volgend jaar ook?

Met veel inspirerende sprekers en leuke optredens van Davina Michelle en Najib Amhali – weten wij zeker dat we er volgend jaar weer bij zijn! Zien we jullie daar ook?

Recente artikelen

Meer in ons blog

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

(Je kunt nieuwsbriefvoorkeuren altijd wijzigen of jezelf uitschrijven)