Terug naar blog
8 min leestijd

6 handige no code tools die iedere content marketeer moet kennen

Het maken van interactieve verhalen wordt steeds makkelijker. Waar je vroeger nog een behoorlijke rugzak aan programmeertaal voor nodig had, maak je vandaag met een breed scala aan zogenaamde ‘No Code Tools’, oftewel tools die van iedereen makers maken.  In dit blog een overzichtje van handige tools voor content marketeers, content creators en journalisten.

Apester

Polls, quizjes, interactieve video’s en verhalen: Apester biedt dé gratis ‘no code’ tool om jouw content op een hele laagdrempelige en gebruiksvriendelijke manier te voorzien van een interactieve verhaallijn. Crossmediale storytelling lijkt hiermee toegankelijker dan ooit. Op basis van templates en achtergronden kun je video’s, foto’s of tekst toevoegen om zo snel en logisch een verhaal op te bouwen. Nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje.

Slices

Een product van eigen bodem. Deze Nederlandse start-up richt zich op de storytellers onder ons. Na het aanmaken van een account kun je met de gratis versie van de tool 10 interactieve verhalen per maand maken. De verhalen worden automatisch geschaald voor mobiele applicaties en desktop. Wil je weten hoe de tool in zijn werk gaat? Bekijk dan de Villamedia tooltip .

BigVu

Een professionele video maak je snel en gemakkelijk met BigVu. Ook BigVu biedt 3 pricing plans voor het gebruik van de tools. Met het gratis plan van deze video-tool heb je toegang tot de autocue en kun je video’s direct exporteren naar je telefoon of social media accounts. Nadeel is wel dat je het logo van BigVu in je video’s te zien krijgt. In de betaalde versie heb je hier geen last van. Voor $60 dollar per jaar voeg je logo en muziek toe, maak je gebruik van de autocue en kun je groene schermen vervangen door foto’s.  In deze video zie je wat de tool voor je kan betekenen.

Local Focus

Een betaalde, maar hele handige tool is LocalFocus. Dit platform biedt jou de mogelijkheid om in 5 stappen jouw data visueel te maken en te presenteren in allerlei grafieken en tabellen in jouw eigen huisstijl. Kosten zijn €60,- per maand en het abonnement is maandelijks opzegbaar.

Soundcite & Timeline

Soundcite en TimeLineJS zijn beiden afkomstig van het Northwestern University Knight Lab, een community van designers, developers, studenten en leraren die met hun inspanningen de journalistiek in nieuwe richtingen proberen te duwen. Soundcite maakt het bijvoorbeeld mogelijk om muziek, achtergrondgeluid of gesproken woord toe te voegen aan video’s. Timeline is een handige tool om interactieve tijdlijnen te maken en op je website te gebruiken. Meer informatie over deze 2 gratis tools vind je hier.

Op zoek naar een baan als content marketeer?

Ben jij op zoek naar een baan als content marketeer en staat de functie momenteel niet bij onze actuele vacatures? Schrijf je dan bij ons in. Ons vacature aanbod verandert dagelijks

Recente artikelen

Meer in ons blog

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

(Je kunt nieuwsbriefvoorkeuren altijd wijzigen of jezelf uitschrijven)