Zonder vertrouwen ben ik niet werkgelukkig

5 min leestijd

Werkgeluk is altijd in beweging. Daarom zijn wij benieuwd wat werkgeluk voor jou betekent. Of het is veranderd de afgelopen maanden of jaren? Ook SMS Intermediair is continue bezig met het werkgeluk van onze collega’s. Wat maakt iemand werkgelukkig? Hoe dragen wij daar als organisatie aan bij? We vroegen onze collega Noortje eens naar haar werkgeluk.

Noortje, wat is voor jou de meest bepalende factor voor jou werkgeluk?

“Het is niet de meest bepalende factor, maar misschien wel de meest praktische voor mijn werkgeluk. En dat is flexibiliteit. Dat maakt de balans tussen het combineren van werk en privé een stuk makkelijker. Ik hoef niet per se om 9 uur op kantoor te zijn. Eerder, later, vanuit huis: het is ok. Als mijn zoontje weer eens een keer een korte nacht heeft en ik al vroeg wakker ben, rij ik voor de files naar kantoor en weer terug. Of werk ik een dagje extra vanuit huis zodat ik die avond wat meer  quality time met mijn zoontje heb (of wat eerder in bed lig!). Zo voel ik me niet steeds opgejaagd en ga ik een stuk relaxter door mijn werkdagen heen.

Is het alleen flexibiliteit?

Nee, die flexibiliteit staat voor bij onlosmakelijk verbonden aan het vertrouwen dat we hier in elkaar hebben. Het gevoel van wanneer of waar je ook werkt, ik kan van jou op aan. Dat hebben we eigenlijk allemaal wel heel sterk in ons team. En dat zorgt er ook voor dat die flexibiliteit blijvend werkt. En natuurlijk, welk bedrijf biedt tegenwoordig geen flexibiliteit kun je denken? Maar dat vertrouwen dat we hier bij SMS hebben is denk ik echt wel uniek. Dat ben ik nog niet veel tegengekomen. Sterker nog, ik hoor steeds vaker over een gebrek aan vertrouwen binnen organisaties. Het is tóch voor veel kandidaten een reden om op zoek te gaan naar een andere baan. Want uiteindelijk is het vertrouwen dat je krijgt toch heel belangrijk voor je werkgeluk.

Die flexibiliteit staat voor bij onlosmakelijk verbonden aan het vertrouwen dat we hier in elkaar hebben.

Noortje Hermes

Senior Recruitment Consultant

Hoe merk je dat vertrouwen hier heel kenmerkend is voor de bedrijfscultuur?

Enerzijds in de flexibiliteit, die dus iedereen in het team heeft, en ook mee faciliteert. Er is veel onderling begrip en steun voor elkaars situatie. Veel vrijheid om je werk op je eigen manier te doen. Er is niemand die hier bepaalt hoe we ons werk moeten doen. Dat bepaal je zelf. Je hebt de systemen waar je mee moet werken, en bepaalde globale procedures waar je je aan moet houden, maar voor de rest is er niemand die controleert of je je werk wel goed doet. Dat is niet altijd makkelijk. Op een drukke marketingafdeling komt het werk op je af, hier creëer je het zelf. En dat moet je wel liggen. Maar dat is juist het uitgangspunt in de organisatie: de verantwoordelijkheid die we allemaal aankunnen om ons werk voor elkaar te krijgen op onze eigen manier.

Flexibiliteit, vertrouwen of vrijheid – welke draagt het meest bij aan jouw werkgeluk?

Voor mij persoonlijk is dat momenteel vertrouwen. Ik voel me er door gewaardeerd en het zorgt ervoor dat ik vol zelfvertrouwen in mijn werk sta. En dat kreeg ik laatst ook terug van een kandidaat na afloop van een gesprek. “Ik voel gewoon dat jullie het fijn vinden om hier te werken. Aan de manier van ontvangst, maar ook aan hoe jullie over elkaar en over SMS praten”. Werken binnen een organisatie waar geen vertrouwen is, zou mijn werkgeluk enorm op de proef stellen.

Ons team zoekt versterking. Nieuwsgierig?

Onze collega Noortje werkt op kantoor Amstelveen, samen met Chris en Arjen. Dit gezellig, wereldwijze gezelschap is ondernemend, heeft het hart op de tong, en is niet bang om ergens een mening over te geven. Er wordt ook hard gelachen – over de puberproblematiek bij Arjen thuis, over de slapeloze nachten van Teun, Noortjes zoon, en om die altijd zo goede, maar af en toe te lange anekdotes van Chris. Ben jij ondernemend, wereldwijs en heb je een solide ervaring binnen marketing & communicatie die je graag wilt inzetten in recruitment? Of ben je juist een recruiter die graag op die adviesfunctie springt in de oh zo interessante creatieve industrie? Dan nodigen we je zeker uit om even contact op te nemen.

    https://www.sms-intermediair.nl/blog/het-werkgeluk-van-noortje/            
Recente artikelen
Vacatures
Amsterdam | Eindhoven
Nijenburg 2d
1081 GG Amsterdam
T: (020) 404 35 00
F: (020) 404 35 01
E: amsterdam@sms-intermediair.nl
Geldropseweg 20
5611 SH Eindhoven
T: (040) 211 40 75
F: (040) 211 40 97
E: eindhoven@sms-intermediair.nl