Terug naar blog
10 min leestijd

Het gouden inzicht van de lockdown: wat is jouw gebruiksaanwijzing?

Een collega die om 7:55 uur inklokt, terug naar buiten loopt en vervolgens 20 minuten een sigaretje rookt. Eentje die steeds vroeger vertrekt om niet aan te schuiven in de rij voor de slagboom van het parkeerterrein. De gangmaker in het team die om 8:45 uur nog wel even snel de computer opstart. Wie roept daar bingo?! Let’s be honest, we maken er ons allemaal wel eens schuldig aan. Wat we hier mee moeten? Ik praatte erover met Rudy van Beurden, eigenaar van GAAF | positieve energie. 

“Ik was 24 toen ik voor mezelf startte én echt super eigenwijs – overigens een hele goede eigenschap voor ondernemers. Ik had een safety net om op terug te vallen als het niets zou worden, dus ik kon ook makkelijker op andermans tenen staan als iets me niet zinde. Tijdens mijn stage bij Heijmans had ik soms een tekenochtend. Omringd door een chaos van flip-over, stiften en papier, was ik aan het creëren. Een uur later vraagt een collega me: “waarom staat jouw laptop niet aan?” “Omdat ik aan het tekenen ben”, reageerde ik dan. “Ja, maar je moet toch gewoon werken?” En dan dacht ik, een laptop is een middel om mee te werken, het doel van mijn dag is niet om dat ding om 08:45 uur aan te hebben!”

Werk in jouw powerhouse

“Het gouden inzicht voor iedereen die de lockdown heeft meegemaakt is wat mij betreft: check je eigen gebruiksaanwijzing en update je werkinstructies waar nodig. Als je hebt ontdekt dat je van 07:30 uur tot 10:00 uur gewoon een powerhouse bent, zet dan je telefoon op vliegtuigstand, zet je mailbox uit, zorg dat er geen berichten kunnen binnenkomen en werk gewoon die tweeënhalf uur als een malle. Want in die tijd krijg je misschien meer voor elkaar dan in een werkdag van zes uur met geleuter langs de koffieautomaat en nutteloze vergaderingen.”

Al is dat met tien kleine kaboutertjes die je hebben geholpen, als dat zo werkt, prima toch? Die hele cultuur van meten en inklokken: echt bejaard en inefficiënt.

Rudy van Beurden

Eigenaar van GAAF | positieve energie

Betaal voor resultaat

“Als je je eigen gebruiksaanwijzing kent, is een werkgever daar bij gebaat. Het is ook aan de moderne werknemer om daar stelliger in te zijn en meer te durven. Man, al doe je je werk op een loopband, of op zijn kop of hang je aan een touw aan het plafond, weet ik veel hoe je het doet. Werk moet veel meer output en meer resultaat georiënteerd zijn. Wat is die mail of het rapport en wie heeft hier iets aan? Hoe is die output tot stand gekomen? Al is dat met tien kleine kaboutertjes die je hebben geholpen, als dat zo werkt, prima toch? Die hele cultuur van meten en inklokken: echt bejaard en inefficiënt”, stelt Rudy.

Het is aan de moderne werknemer om daar stelliger in te zijn en meer te durven. Werk moet veel meer output en meer resultaat georiënteerd zijn.

Rudy van Beurden

Eigenaar van GAAF | positieve energie

De checklist die ertoe doet

“Ik zie twee grote veranderingen. De eerste is het vervangen van al die bla bla sollicitaties en trainingen. En die vervanging is een super simpele checklist: waar geloof jij in? én waar krijg jij energie van? Veel mensen weten dit al vanuit hun intrinsieke motivatie te beantwoorden, maar dan komen de obstakels. Dan zou je als organisatie een derde vraag moeten toevoegen: Wat heb jij nodig om je te helpen met die obstakels? Dat lage zelfvertrouwen, niet vloeiend Engels kunnen spreken, niet kunnen coderen: wat zouden wij als organisatie kunnen doen om die obstacle run voor jou iets gemakkelijker te maken? Want het zit in je en je wilt het. Een betere motivatie is er gewoon niet”.

Wat zouden wij als organisatie kunnen doen om die obstacle run voor jou iets gemakkelijker te maken? Want het zit in je en je wil het. Een betere motivatie is er gewoon niet.

Rudy van Beurden

Eigenaar van GAAF | positieve energie

Prioriteiten verschuiven, jongere generaties zorgen voor de push

“Werk maken van je persoonlijk ontwikkeling, van de dingen waar je in gelooft, waar je motortje harder van gaat draaien, dat wordt gezien. En het werk dat er vervolgens ten goede uit voortvloeit is dan het bijproduct en niet hetgeen waar je sec op focust. De jongere generatie geeft deze ommekeer een enorme push. De maatschappij prioriteert de verkeerde, holle waarden. De schaalgrootte van organisaties is onbevattelijk en veel mensen verliezen zich daar in, voelen zich niet verbonden en drijven weg van waar ze zelf voor staan. Jongere generaties maken andere en meer gedegen keuzes. Prioriteiten verschuiven naar bezieling, oog en oor voor elkaar, problemen aankaarten, kwetsbaar zijn. En als dat gebeurt, dan zal ook de rest van de wereld veranderen”.

Hét dogma van de huidige maatschappij

“De andere grote verandering is het doorbreken van het dogma: behandel de ander zoals jij behandeld wilt worden. Onzin! Behandel de ander zoals hij of zij behandeld wilt worden. Als iemand wil werken tussen 17:00 en 22:00 uur omdat ie dan op zijn best is en tussen de middag twee uur wil gaan lunchen of in het bos gaan wandelen of whatever, laat die werknemer dat dan ook doen. Stem dan gezamenlijk af waar jullie gebruiksaanwijzingen elkaar één of twee keer in de week raken. Deze ontwikkelingen vergen iets van de werknemer, maar ook zeker iets van de werkgever. Die laatste zal veel proactiever in gesprek dienen te gaan over de gebruiksaanwijzing van haar werknemers”.

Als ik in staat ben om iemand met meer positieve energie achter te laten dan dat ik hem of haar aantrof. En als ik dat morgen doe met mijn buurman, en aanstaande vrijdag met 600 internationale deelnemers in de livestream van Wageningen Universiteit, dan hoef ik me nooit zorgen te maken om werk.

Rudy van Beurden

Eigenaar van GAAF | positieve energie

Jouw plannen post-corona?

In maart 2020 werd mijn hele agenda binnen 1.5 week leeg gewiped. Aanvankelijk was ik opgelucht, omdat ik in 2019 een enorm druk jaar had gehad en wat ruimte best wel welkom was. Maar daarna ga je door alle andere emoties, een enorm belangrijk deel van je tijdsbesteding valt weg. Dat raakt je zelfwaardering, het inzetten van je talent. Zeker als je toevallig dan net een wrange grap leest van een columnist over ‘nutteloze Nederlanders’, beroepen die tijdens corona niet essentieel waren.

Ik heb veel tijd gehad voor reflectie. Ik wil nog meer van waarde zijn. Ik wil er toe doen. Wat ik breng dat was van meet af aan al optimisme, positieve energie, groepsdynamica, doorzettingsvermogen. Mijn nieuwe lijn in activiteiten? Naast podcasts, pitch- en presentatietrainingen, wil ik de stem of het gezicht zijn van, wil ik keihard de menselijke maat terugbrengen en wil ik bezig zijn met diepgang. De livestream die ik voor de Hersenstichting pro bono deed is hier een goed voorbeeld van, deze is te vinden op YouTube onder de titel ‘Brain Talk NL’.

De semester presentaties bij Bouwkunde waren vaak voor vermoeide begeleiders die op één dag soms wel 18 presentaties moesten bekijken. In een warme ruimte, tong op de sokken, slecht geregelde randzaken, kabels die niet met elkaar matchten, slides die versprongen… en ik dacht dan: ‘I’m gonna nail it, I’m gonna blow them away’.

Rudy van Beurden

Eigenaar van GAAF | positieve energie

Over Rudy

Rudy studeerde Bouwkunde aan de TU/e en startte zijn onderneming GAAF | positieve energie in 2011. Sindsdien begeleidt hij talloze presentaties, trainingen en events variërend van 4 tot 1200 personen. Hij werkt voor opdrachtgevers als TU/e – Philips – Heijmans – NJR – L’ORÉAL – GGD – Vluchtelingenwerk NL – COC – Min. OCW – Prov. Noord-Brabant – Gemeente Den Bosch. Meer weten over Rudy en GAAF? Check dan zijn website www.GAAF.eu of luister naar De GAAF Podcast.

Recente artikelen

Meer in ons blog

Meer carrièretips, blogs en vacatures ontvangen?

(Je kunt nieuwsbriefvoorkeuren altijd wijzigen of jezelf uitschrijven)