Terug naar blog
8 min leestijd

Geen paniek, want mijn baan gaat er niet aan

Geschreven door Karlijn van der Noll op 6 september 2018

“Ook jouw baan als recruiter gaat er binnenkort aan”, koppen meerder nieuwsbrieven in mijn inbox. Je zou er toch spontaan van gaan solliciteren. Data, Google for Jobs, Artificial Intelligence – het welbekende riedeltje wordt opgesomd. Robots are taking over – maar is dat wel zo?

De smaakmakende kop is de titel van het boek “Geen paniek, maar ook jouw baan gaat eraan” van Ben Rogmans dat recent is verschenen. Een boek dat gaat over de veranderende wereld en de banen die als gevolg daarvan zullen verdwijnen. Toespitsend op ons vakgebied concludeert Rogmans dat “het overgrote deel van de recruiters toch echt een andere baan dan nu moeten gaan zoeken (1)”. Jeetje….

Rogmans is ervan overtuigd dat software een betere selectie draait uit een stapel van ruim 100 CV’s dan een recruiter. Daarnaast zou je met een combinatie van data en software voor video-interviews beter werven dan met echte mensen. Maar…… willen we wel dat algoritmes gaan analyseren wie we zijn als persoon, wat we aan ervaring mee brengen en wat ons ontwikkelpotentieel is? Of we dus wel of niet in het plaatje passen?

Als we het werven, het selecteren en soms ook het onboarden aan computers overlaten, wat zegt dit dan over de interesse voor jou als kandidaat? Dat het besparen van time to hire belangrijker is dan het leren kennen van jou als persoon? Dat je alleen naar een gespreksfase gaat als je in de eerste analyse een 95% of meer scoort? Dat al de moeite die je in je video of CV hebt gestopt er niet toe doet? Er kijkt immers toch geen mens naar.

Dat we mee moeten met bepaalde ontwikkelingen, dat zal je mij niet horen ontkennen. Dat we baat hebben bij bepaalde automatiseringsslagen op het gebied van recruitment ook niet. En dat het goed is om je altijd te blijven ontwikkelen al helemaal niet. Ik mis alleen wel het belang van de menselijke factor in dit verhaal. Op het moment dat je ‘mensenwerk’ automatiseert verleer je als mens dan niet bepaalde vaardigheden? Intuïtie, het durven vertrouwen op je buikgevoel, voelsprieten, instinct…. het vermogen personen in een split second in te kunnen schatten.

Ik pleit eerder voor meer persoonlijke aandacht voor werkzoekende, werknemer en werkgever. Dag portal. Dag online assessment voordat ik überhaupt bij een bedrijf ben geweest en een mens heb gezien. Dag video-sollicitatie die door een computer wordt beoordeeld. Hallo recruiter, verbinder, mensenmens: waar was je al die tijd?

Geen paniek, mijn baan gaat er niet aan.

Meer lezen?

Ben je na het lezen van dit blog nieuwsgierig geworden? Klik dan hier voor onze andere blogs of word lid van onze LinkedIn community en blijf op de hoogte van onze nieuwste blogs en vacatures.

  1. Ook jouw baan als recruiter gaat er binnenkort aan (maar paniek is overbodig) - Werf&. (2018, 29 augustus). Geraadpleegd op 29 augustus 2018, van https://www.werf-en.nl/ook-jouw-baan-als-recruiter-gaat-er-binnenkort-aan-maar-paniek-is-overbodig/?utm_source=Newsletter

Recente artikelen

Meer in ons blog

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

(Je kunt nieuwsbriefvoorkeuren altijd wijzigen of jezelf uitschrijven)