Terug naar blog

De arbeidsmarkt in september: krapte alom

De kloof tussen werkzoekenden en het aantal vacatures wordt groter en groter. En die krapte op de arbeidsmarkt in september geldt voor driekwart van de beroepsgroepen in Nederland. Zo is het aantal vacatures in de categorie Media & Communicatie op het platform Indeed 45,8% boven verwachting gestegen. Tegenover iedere 100 werklozen staan momenteel 106 vacatures (bron CBS). Het werkloosheidspercentage ligt met 3,2% dan ook historisch laag.

De groei in vacatures zal zich naar verwachting ook de komende 12 maanden doorzetten. Recent onderzoek onder een groot aantal bedrijven in Nederland toont aan dat zo’n 28% van plan is om in de komende 12 maanden meer personeel aan te nemen.

Ongrijpbare immobiliteit

Is dit een tijdelijk effect? En wanneer gaan mensen wel weer op zoek naar uitdaging? Mogelijke oorzaken van het gebrek aan mobiliteit zijn te vinden in vergrijzing, onzekerheid of een betere werk privé balans door het meer thuiswerken. Wat het ook zou kunnen zijn, het is heel ongrijpbaar wat er nu op de arbeidsmarkt gebeurt, aldus Geert-Jan Waasdorp, arbeidsmarktanalist en eigenaar van de Intelligence Group.

Ruimte voor ontwikkeling

Het gebrek aan mobiliteit zorgt ervoor dat werkgevers meer kijken naar de zogenaamde ‘transferrable skills’ en minder naar baanspecifieke vaardigheden. Deze skills, ofwel een unieke set aan breed-toepasbare vaardigheden, heb je in iedere baan nodig. Ze zijn net zo belangrijk als baanspecifieke vaardigheden. Hoe breder jouw set aan transferrable skills, hoe breder inzetbaar je bent en hoe groter je kansen op een baan en doorgroeimogelijkheden. Zelfs al het vakgebied niet direct voor de hand liggend is.

Binnenkort lees je hier een nieuw blog over.

Om blijvend in te spelen op de arbeidsmarkt heeft het demissionair kabinet op Prinsjesdag bekend gemaakt dat je in 2022 door diverse subsidies zoals het STAP budget van €1000,- per persoon, gratis adviezen en cursussen kunt ontwikkelen.

Ouderschapsverlof en thuiswerkvergoeding

Een andere beslissing op Prinsjesdag speelt in op het hybride werken dat door de coronacrisis in stroomversnelling is geraakt. Vanaf volgend jaar mogen bedrijven hun werknemers een thuiswerkvergoeding van €2,- per dag geven, zonder dat daar belasting over moet worden betaald. Als je fulltime thuiswerkt komt dat neer op €500,- netto per jaar. Op zo’n thuiswerkdag ontvang je dan geen onbelaste reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.

Vanaf 2 augustus 2022 krijgen ouders recht op negen weken gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof. En dit geldt ook voor ouders die op die datum een kind hebben dat nog geen jaar oud is.

Salarissen en 30-urige werkweek

Volgens de meest recente onderzoeken zullen salarissen van werknemers met 2,8% omhoog gaan in 2022. Veel bedrijven zien het komende jaar positief tegemoet en willen zorg dragen voor een evenwichtige werk- en beloningsstrategie. En dat optimisme is voor vakbonden CNV en FNV aanleiding om te pleiten voor de invoering van de 30-urige week. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt zien werkgevers hier niets in.

Wat vind jij? Moeten we allemaal aan de 30-urige werkweek? Laat jou antwoord weten via de poll

Recente artikelen

Meer in ons blog

Meer carrièretips, blogs en vacatures ontvangen?

(Je kunt nieuwsbriefvoorkeuren altijd wijzigen of jezelf uitschrijven)